Pazı Tavası Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Pazı Tavası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı bitkisi, ıspanakgiller familyasından olup, geniş ve büzüşük yapraklarıyla tanınır. Yeşil renkte olan bu bitki, besin değeri açısından oldukça zengin olup, turşusundan salatasına, sarmasından mıhlamasına kadar birçok farklı lezzette yemeği yapılabilir. Pazı tava ise, mısır unu ile yapılan ve diğer tava çeşitlerinden farklı bir lezzet sunan bir yemektir. Bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Pazı Tavası Malzemeleri
  • Bir adet havuç
  • Bir bağ pazı
  • Bir baş kuru soğan
  • Dört adet yumurta
  • Bir adet patates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Bir su bardağı dolusu mısır unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pazı Tavası Nasıl Yapılır?

Öncelikle pazıların yıkanması ve çamurundan ayıklanması gerekir. Daha sonra yıkanan pazılar, ıspanak gibi doğrandıktan sonra derince bir tencere içerisine alınır. Üzerine bir baş kuru soğan, havuç ve patates rendelenir. Daha sonra içerisine yumurtalar kırılır. Mısır unu da ilave edilerek tüm malzemeler el ile iyice karıştırılır. Karışım bir kenarda beklerken büyük bir tava içerisine sıvı yağ ilave edilerek bir fırça yardımı ile iyice tavanın her yerine sürülür. Ocak üzerinde kısık ateşte ısınmaya bırakılan tavanın içerisine pazı karışımı ilave edilir. İnce bir tabaka haline gelinceye kadar tüm tavanın tabanına bir tahta kaşık yardımı ile iyice dağıtıldıktan sonra üzerine el ile baskı uygulanır. Kısık ateşte pişmesi beklenir. Alt yüzü piştikten sonra diğer tarafla değiştirilerek diğer yüzünün de pişmesi beklenir. Artık pazı tavamız hazır ve servis edilebilir.

Ekstra Bilgiler

Pazı tavası, yanında yoğurt veya ayran ile servis edildiğinde lezzeti daha da artar. Ayrıca, pazı yerine ıspanak da kullanabilirsiniz. Bu tarif, özellikle kahvaltılarda veya hafif akşam yemeklerinde tercih edilebilir. Pazı, A ve C vitaminleri açısından zengin olup, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle, pazı tavası hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kâmver

19 Temmuz 2024 Cuma

Pazı tavası yaparken pazıları doğradıktan sonra ne kadar süre bekletmemiz gerekiyor? Ayrıca karışımın kıvamı nasıl olmalı? Yardımcı olur musunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kâmver,

Pazı tavası yaparken doğradığınız pazıları bekletmenize gerek yok. Doğradıktan hemen sonra diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz. Karışımın kıvamı ise ne çok sıvı ne de çok katı olmalıdır. Krep hamuruna benzer, akışkan ama yoğun bir kıvamda olmalı. Böylece tavaya döktüğünüzde güzelce pişer ve dağılmaz. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pazı Faydaları ve Kullanımı

Pazı Faydaları ve Kullanımı

Haber Bülteni

Güncel

Bebeklere Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Böreği Nasıl Yapılır?

Pazı Böreği Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Borani Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Borani Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori?