Pazı Mezesi Pazı mezesi, Hatay yöresine ait en çok aranan ve olmazsa olmaz mezelerden biridir. Her ne kadar diğer meze çeşitleri de güzel olsa da, pazı mezesi çok farklı ve özel bir yere sahiptir. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Pazı mezesi, sofralarımıza her zaman koyabileceğimiz çok lezzetli ve farklı bir meze türüdür. Pazı mezesinin yapılışında kullanılacak malzemelerin taze ve kaliteli olması önemlidir. Balık sofralarına çok yakışır ve damak lezzetini tamamlayıcı bir özelliğe sahiptir. Pazı Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Pazı Mezesi Nasıl Yapılır? Malzemeleri aldıktan sonra pazı mezesini hazırlamaya başlayalım. Burada en çok dikkat etmemiz gereken konu pazıları temiz bir şekilde yıkamaktır. Yıkadıktan sonra, pazıları bir doğrama tahtasında küçük küçük doğrayalım. Doğradığımız pazıları kaynamış suyun içine katalım ve iyice haşlayalım. Haşlanmış pazıları sudan alıp süzelim ve derin bir salata tabağına koyalım. Üzerine süzme yoğurdu ekleyip iyice karıştıralım. Ardından tuzu ilave edelim. En son olarak meze tabağındaki pazı mezesinin üzerine zeytinyağını gezdirelim. İsterseniz, acı sevenler için biraz pul biber de ekleyebilirsiniz. Hem yerken çok tat alacağınız hem de görünümü ile sofranızı hareketlendirecek bu meze, doğru bir tercih olacaktır. Afiyet olsun. |
Kutsan
24 Temmuz 2024 ÇarşambaAcaba pazı mezesi yaparken pazıları ne kadar haşlamam gerektiğini tam olarak bilmiyorum, sizce ne kadar haşlamalıyım? Bir de yoğurdu eklerken soğumalarını beklemem gerekiyor mu?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Kutsan,
Pazı mezesi yaparken pazıları yaklaşık 5-7 dakika kadar haşlaman yeterli olur. Pazıların yaprakları yumuşadığında ve rengini koruduğunda haşlama işlemini sonlandırabilirsin. Yoğurdu eklemeden önce pazıların tamamen soğumasını beklemeni tavsiye ederim, aksi takdirde yoğurt kesilebilir veya sulanabilir. Afiyet olsun!