Fırında Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Fırında Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pazı Sarması

Pazı, Ispanakgiller familyasındandır ve yaprakları büyük olan bir sebzedir. Ispanak ile benzerlik gösterir, bol vitaminli olup besleyici ve sindirimi kolaydır. Sarma, diğer adıyla yaprak sarması veya yaprak dolması, pirinç ya da bulgur gibi çeşitli iç malzemelerin, genellikle beyaz lahana, kara lahana, dut yaprağı, asma yaprağı veya kiraz yaprağıyla sarılmasıyla yapılan bir yiyecektir. Osmanlı mutfağı kökenli olup, Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü topraklarda yapılmaktadır. Kıymalı sarma veya zeytinyağlı sarma şeklinde farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Fırında Pazı Sarması İçin Malzemeler

  • 400 gr pazı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 orta boy soğan
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Pazı Sarması Tarifi

Soğanı ve havucu rendeleyin, zeytinyağı ile kavurun. Üzerine pirinci ekleyin ve karıştırın. 1 çay bardağı sıcak su ve baharatları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve ince kıyılmış dereotu, maydanoz, naneyi ekleyin ve karıştırın. Pazı yapraklarını tahta kaşık yardımıyla kaynar suya yatırın ve ardından soğuk suya alın. Pazı yapraklarının kalın kısmını kesin ve yaprakları 2 kat üst üste yerleştirerek dikdörtgen şekli verin. Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının üzerine yayın ardından rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine yayın. Yaprakların kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın. Ruloları önce fırın kağıdına ardından alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin ve ardından servis tabağına alıp dilimleyin. Yanına haşlanmış havuç ilave ederek servis edin.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Pazı sarmasının içerisine ekleyeceğiniz iç malzemeleri damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, içine ince kıyılmış ceviz veya kuru üzüm ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca, zeytinyağlı bir sarma yapıyorsanız, piştikten sonra üzerine limon suyu gezdirerek servis edebilirsiniz. Bu, yemeğinize taze ve ferah bir tat katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pazı Tarifleri ve Malzemeleri

Pazı Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Bitkisi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Bitkisi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Yoğurtlaması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yoğurtlaması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Mıhlaması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mıhlaması Tarifi ve Malzemeleri