Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Pazı Böreği Nasıl Yapılır

Pazı Böreği Nasıl Yapılır

Pazı böreği nasıl yapılır, pazı mutfaklarımıza fazla girmese de bazı yörelerde hemen her yemekte kullanılır. Börekler bile pazı kullanılarak yapılır. Aslında ıspanakla yaptığınız her börek tarifinde pazı kullanabilirsiniz. Ispanakla kardeş gibi benzeyen bu yararlı sebzenin faydalarından da yararlanma şansınız olur. Hazmı kolay olduğundan, böreğin daha hafif olmasına yardımcı olur. İçeriğindeki vitaminler, mineraller pazı tüketmemiz gerektiğine işaret ediyor. Pazı böreği nasıl yapılır, iç harcı nasıl hazırlanır bunlara bir göz atalım. Herkese kolay gelsin.

Pazı böreği için gereken malzemeler

  • 700 gram pazı (Yaklaşık 1,5 demet gelir)
  • 5 adet hazır yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gram tatlı lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeterince karabiber ve tuz

Pazı Böreği Nasıl Yapılır Sosu için

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • Biraz tuz

Üzerine sürmek için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • Biraz susam
Pazı böreği nasıl yapılır?

Pazıları börek için hazırlamakla işe başlayalım. Güzelce yıkadıktan sonra süzülen pazıların orta kısımdaki sert yerlerini kesin. Yaprak kısımlarını ise ince doğrayalım. Tavanın içinde zeytinyağında önce doğradığımız soğanı hafif kavuralım. Buna ince doğranmış pazıları ilave ederek, kavurmaya devam edelim. Karabiber ve tuz ilavesini de yapınca, pazıları suyunu çekene kadar pişmesini sağlayalım. Ocağı kapatalım ve kavurma ılındığında lor peynirini içine karıştıralım. Böreğin pazılı harcı hazır. Şimdi sosu hazırlamaya başlayabiliriz.

Bir kâsede unu, Ayçiçek yağı ve tuzu karıştırıp, çırpalım. Yufkanın birini tezgâha açalım. Bunu sekiz tane üçgen olacak şekilde keselim. Aynı sigara böreği yapar gibi kesin. Önce yufkaya hazırlana sostan sürün. Ardından pazılı iç harcını yufkaların geniş yerine yeterince koyalım. Bunları sigara böreğine benzer şekilde geniş kenarından başlayarak rulo yaparak saralım. Börekleri yağlanmış fırın tepsisi içine yan yana dizin. Diğer yufkalar içinde aynı işlemleri yapın. Normalde 5 yufka bir fırın tepsisine yeter. Böreklerin üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağı çırparak sürün. Üzerlerine biraz da susam serpebilirsiniz. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya başlasın. Tepsiyi kızan fırına atın ve pazılı börekler kızarana kadar pişirin. Pazılı böreği sıcak olarak çayla birlikte ikram edebilirsiniz. Arzu edenler böreği kendi yaptıkları hamurdan yufka açarak da hazırlayabilir. Çok da lezzetli olacağını görebilirsiniz. Börekleri aynı zamanda gül böreği, tepsi böreği şeklinde de hazırlayabilirsiniz. Pazı böreği nasıl yapılır, sanırız anlatabildik. Sizler içinde farklı bir lezzet olacaktır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 16:32:39
Pazı Böreği Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Pazı Böreği Nasıl Yapılır Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Pazı Böreği Nasıl Yapılır"
Mevsim sebzelerinden börek yapmayı çok seviyorum. Yeşillik denince akan sular duruyor. Pazı ise genellikle tavada yaptığım bir sebze yemeği. Böreğini hiç denemedim. Pazı böreği yaparken pazıları öncesinde ne kadar haşlamak gerekir? Haşlamadan direkt yıkayıp hamurun arasına koysak fırında pişer mi?
Selda . 24.10.2018 20:08:17
CEVAP YAZ
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Zeytinyağlı pazı kavurmasını çeşitli sebze ekleyip çeşitlendirilmelid...
Pazı Borani
Pazı Borani
Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden birisi de birçok vitamin ve mineral deposu olan pazı olmalıdır bence. Pazı, mutfağımızda değişik...
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Ispanak gibi besin değeri oldukça yüksek olan pazı A, C, E, K vitamini ve folik asit bakımından ...
Pazı Sapı Kavurması
Pazı Sapı Kavurması
Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplarından kavurma yapabilirsiniz. Pazı sapı kavurması besleyici özellikleriyle beğeniniz kazanaca...
Pazı Dolması
Pazı Dolması
Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını göstermek isteyen hanımların ilk aklına gelen yaprak dolması olur. Fakat Türk mutfağının zeng...
Pazı Bitkisi
Pazı Bitkisi
Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde itinayla yetiştirenler de vardır. Pazının yapraklarında A, C ve K vitamini bol miktarda bulun...
Pazı Salatası
Pazı Salatası
Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı durabilir. Sizlere lezzetli olduğunu düşündüğüm bir tarif ile salatayı hazırlamaya başlayalım...
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerinde yaygın olarak tüketilen zeytinyağlı pazı, kış aylarında çok daha fazla tüketilmektedi...
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalarda, dolmalarda da pazı yaprağı çok sık kullanılır. Çok yararlı bir sebzedir. Öksürüğe çok iyi...
Pazı Kavurması
Pazı Kavurması
Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgâhların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde yeneceği gibi pişirilerek yemeği de yapılabilir. Sarması da yapılabilir, kavurması da yapılabi...
Pazı Çorbası
Pazı Çorbası
Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir ya da öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek bir sıcak içecek olan pazı çorbası, kışın ihtiyacımız olan vitaminlerin çoğunu karşılamaya ya...
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi tercih edip isteyen bahçelerde yetiştirebilirler. Bazı yerlerde adına yaban pancarı ve yaban ıspanağı ...

 

Fırında Pazı Sarması
Diyet Pazı Yemeği
Pazı Yemeği
Etli Pazı Yemeği
Tavuklu Pazı Sarması
Pazı
Pazı Yetiştiriciliği
Pazı Faydaları
Pazı Mıhlaması
Yumurtalı Pazı
Pazı Sapı Turşusu
Pazı Sapı Yemeği
Pazı Tavası
Pazı Graten
Pazı Turşusu
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yoğurtlu Pazı Salatası
Pazı Kaç Kalori?
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Pazı Borani
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Sapı Kavurması
Pazı Dolması
Pazı Bitkisi
Pazı Salatası
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Popüler İçerik
Pazı Tavası
Pazı Tavası
Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen paz...
Pazı Graten
Pazı Graten
Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilir...
Pazı Turşusu
Pazı Turşusu
Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında...
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besl...
Yoğurtlu Pazı Salatası
Yoğurtlu Pazı Salatası
Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgahlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır...
Pazı Kaç Kalori?
Pazı Kaç Kalori?
Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024