Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı pazı yemeği; organik sağlıklı ilaçsız zamanımızda çok az rastladığımız hormonsuz yiyeceklerden bir tanesidir. Doğal sebze yemeklerini bulabildiğimiz her fırsatta hazırlayarak tüketmeliyiz. Son derece hafif olan sağlıklı kıymalı pazı yemeğinin tarifine geçelim.

Kıymalı pazı yemeği için gerekli olan malzemeler
  • 1 kilo pazı.
  • 250 gram kıyma.
  • 1 çay bardağı pirinç.
  • 2 diş sarımsak.
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası.
  • Pul biber.
  • Tuz.
Kıymalı pazı yemeği nasıl yapılır?

Pazılar çok güzel şekilde yıkanıp temizlendikten sonra, yaprakların alt kısımlarını sert oldukları için daha ince, yaparak kısımlarını ise biraz daha büyük olacak şekilde doğruyoruz. Pazıda tıpkı ıspanak gibi hacimli olmasına karşın pişirilirken tüm hacmini kaybederek küçülür. Bu sebepten yaprak uçlarını doğrarken biraz büyük doğranır. Soğanları soyduktan sonra ince, ince yemeklik olarak doğruyoruz. Yemeği pişireceğimiz tencereyi ocağın üzerine alarak altını açıyoruz. Doğradığımız soğanları sıvı yağla birlikte pembeleşinceye kadar kızartmaya bırakıyoruz. Diğer taraftan sarımsakları soyup ince, ince doğruyoruz. Soğanların içerisine ekliyoruz ve Kıymayı da ekliyoruz. Kıyma biraz pişince bir yemek kaşığı domates salçasını yarım çay bardağı su katarak salçayı inceltiyoruz. Bunu pişen kıymanın içerisine ekliyoruz. Doğranmış pazıları alarak tenceredeki pişen kıymaya ekliyoruz. Pazı kendi kendine sulanacaktır. Kendi suyu ile 5-6 dakika piştikten sonra pirinçleri ve pul biberi de serpiştiriyoruz. En son tuzunu serpiştirip yaprakların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyerek kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte yumuşayıp kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. Kıymalı pazı yemeğimiz hazırdır. Yemeğin yanında yoğurt kullanarak servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Kıymalı Pazı Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kökü Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kökü Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Pazı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Güncel

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Graten Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Graten Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Otu Türleri ve Özellikleri

Pazı Otu Türleri ve Özellikleri

Pazı Tarifleri ve Malzemeleri

Pazı Tarifleri ve Malzemeleri

Pazı Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Borani Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Borani Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Faydaları ve Kullanımı

Pazı Faydaları ve Kullanımı

Etli Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sebzesi Türleri ve Özellikleri

Pazı Sebzesi Türleri ve Özellikleri

Bulgurlu Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Böreği Nasıl Yapılır?

Pazı Böreği Nasıl Yapılır?