Kıymalı Pazı Yemeği Kıymalı pazı yemeği, doğal ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarımızın önemli bir parçasıdır. Organik ve ilaçsız yetiştirilen sebzeler, günümüz koşullarında nadiren bulunur. Bu nedenle, doğal sebze yemeklerini bulduğumuz her fırsatta hazırlamalı ve tüketmeliyiz. Son derece hafif ve sağlıklı olan kıymalı pazı yemeğinin tarifine geçelim. Kıymalı Pazı Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Pazı Yemeği Nasıl Yapılır? Pazılar güzelce yıkanıp temizlendikten sonra, yaprakların alt kısımlarını daha ince, yaprak kısımlarını ise biraz daha büyük olacak şekilde doğrayın. Pazı, tıpkı ıspanak gibi hacimli olmasına rağmen pişirildiğinde tüm hacmini kaybeder ve küçülür. Bu nedenle, yaprak uçlarını doğrarken biraz büyük doğrayın. Soğanları soyduktan sonra ince ince yemeklik olarak doğrayın. Yemeği pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alarak altını açın. Doğradığınız soğanları sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Diğer taraftan sarımsakları soyup ince ince doğrayın ve soğanların içerisine ekleyin. Ardından kıymayı ilave edin. Kıyma biraz pişince bir yemek kaşığı domates salçasını yarım çay bardağı su ile inceltip kıymanın içerisine ekleyin. Doğranmış pazıları alarak tenceredeki pişmiş kıymaya ekleyin. Pazı kendi suyunu salacaktır. Kendi suyu ile 5-6 dakika piştikten sonra pirinçleri ve pul biberi serpiştirin. En son tuzunu ilave edip yaprakların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyerek kapağını kapatın. Orta ateşte yumuşayıp kıvama gelinceye kadar pişirin. Kıymalı pazı yemeğiniz hazırdır. Yemeğin yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun. |
Müdrik
23 Temmuz 2024 SalıNeden pazıları büyük doğrayınca hacmini kaybedeceğini söylüyorlar? Bu durum yemeğin lezzetini etkiler mi?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMüdrik, pazı gibi yapraklı sebzeler doğrandığında hücre yapıları zarar görür ve içerdikleri suyu kaybetmeye başlarlar. Bu nedenle büyük doğrandıklarında hacimlerini daha çabuk kaybederler. Ayrıca, bu durum yemeğin lezzetini de etkileyebilir çünkü sebzenin suyunu kaybetmesi, aromalarının azalmasına ve dokusunun değişmesine neden olur. Bu yüzden genellikle pazıları küçük doğramak veya elle parçalamak daha iyi sonuç verir.