Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Pazı Yoğurtlaması

Pazı Yoğurtlaması

Pazı yoğurtlaması; Değişik lezzet ve tatlarda yemekleri yapılan pazı bitkisinin yoğurtlu olarak yapılanı da sıkça tüketilen ve de yapılan bir soğuk meze türüdür. Özellikle balık yemeklerinin yanına çok yakışan pazı yoğurtlaması, Akdeniz yöresine ait bir bitkiden pazıdan yapılır. Pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olduğundan ıspanak ile yapılan her şey pazı ile de yapılır. Ayrıca besin değerleri açısından öksürük ve ağrılara iyi geldiğinden ve kanamayı hamilelikte düzenlemesinden ötürü mutlaka mevsiminde tüketilmesi gereken bir bitkidir. Ayrıca pazı bitkisinin bir diğer önemli özelliği de yabani olarak yetişmesidir.

Pazı Yoğurtlamasının malzemeleri

  • İki bağ pazı,
  • İki su bardağı dolusu tam yağlı yoğurt,
  • İki diş sarımsak büyük olanlardan,
  • Bir çay kaşığı pul biber,
  • Bir tatlı kaşığı dolusu tuz,
  • Bir çay bardağı mayonez,

Pazı Yoğurtlaması nasıl yapılır?


Pazı, yemek ve garnitürlerin de birincil öncelik, pazıların iyi temizlenmesidir. Toprağa yakın yetişmesinden ötürü aralarında çamurlanma olasılığı yüksek olduğundan bu tür bitkilerin bir miktar sirke ile hazırlanan suda bekletilmesi gerekir. Böylelikle pazılar tertemiz olur. Daha sonra bol su ile durulandıktan sonra tıpkı ıspanak gibi sapları ile doğranır. Diğer taraftan kettle içerisinde kaynatılan su derin bir tencere içerisine alınarak ocakta da bir iki kaynatıldıktan sonra içerisine pazılar ilave edilir ve ortalama olarak beş ile on dakika arasında haşlamaya bırakılır. Haşlanan pazılar bir tel süzgeç yardımı ile suyu süzülmesi için bekletilirken, diğer taraftan çukur bir kâse içerisine yoğurt mayonez tuz ve ezilmiş sarımsak ilave edilerek iyice karışması sağlanır. Diğer tarafta bekleyen pazılar istenilen soğukluğa ulaşmamış ise birazda süzgeç içerisinde soğuk su ile yıkandıktan sonra karışım olan kabın içerisine eller ile iyice sıkılarak ilave edilir ve iyice karışana kadar bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Daha sonra salata servis tabağı borcama eşit şekilde dağıtılarak üzerine pul biberi ile süsleme yapılarak servise hazır hale getirilir. Balık gibi et ürünler ile tüketilirken pazı yoğurtlamasına dikkat edilmesi gereken en önemli nokta balıkların günlük ve taze olmasıdır. Böylelikle herhangi bir zehirlenme riski yapmaz eğer balıklardan emin değil iseniz bu yoğurtlu pazı tarifimizi asla balık ile tüketmeyiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 09:51:58
Pazı Yoğurtlaması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Pazı Yoğurtlaması Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Pazı Yoğurtlaması"
Sebze yemeklerini çok severim. Son zamanlarda diyet yaptığım için sebzeye daha bir yöneldim. Mevsim sebzelerinden pazı çok tercih ettiğim sebzelerin başında gelir. Pazı yoğurtlaması için pazıyı ne kadar haşlamak gerekir. Yoğurda ne kadar sarımsak koymalıyız. Benzer bir tarifi ıspanakla yapmıştım ve çok güzel olmuştu.
Aliye . 07.10.2018 00:14:58
CEVAP YAZ
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Zeytinyağlı pazı kavurmasını çeşitli sebze ekleyip çeşitlendirilmelid...
Pazı Borani
Pazı Borani
Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden birisi de birçok vitamin ve mineral deposu olan pazı olmalıdır bence. Pazı, mutfağımızda değişik...
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Ispanak gibi besin değeri oldukça yüksek olan pazı A, C, E, K vitamini ve folik asit bakımından ...
Pazı Sapı Kavurması
Pazı Sapı Kavurması
Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplarından kavurma yapabilirsiniz. Pazı sapı kavurması besleyici özellikleriyle beğeniniz kazanaca...
Pazı Dolması
Pazı Dolması
Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını göstermek isteyen hanımların ilk aklına gelen yaprak dolması olur. Fakat Türk mutfağının zeng...
Pazı Bitkisi
Pazı Bitkisi
Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde itinayla yetiştirenler de vardır. Pazının yapraklarında A, C ve K vitamini bol miktarda bulun...
Pazı Salatası
Pazı Salatası
Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı durabilir. Sizlere lezzetli olduğunu düşündüğüm bir tarif ile salatayı hazırlamaya başlayalım...
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerinde yaygın olarak tüketilen zeytinyağlı pazı, kış aylarında çok daha fazla tüketilmektedi...
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalarda, dolmalarda da pazı yaprağı çok sık kullanılır. Çok yararlı bir sebzedir. Öksürüğe çok iyi...
Pazı Kavurması
Pazı Kavurması
Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgâhların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde yeneceği gibi pişirilerek yemeği de yapılabilir. Sarması da yapılabilir, kavurması da yapılabi...
Pazı Çorbası
Pazı Çorbası
Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir ya da öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek bir sıcak içecek olan pazı çorbası, kışın ihtiyacımız olan vitaminlerin çoğunu karşılamaya ya...
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi tercih edip isteyen bahçelerde yetiştirebilirler. Bazı yerlerde adına yaban pancarı ve yaban ıspanağı ...

 

Fırında Pazı Sarması
Diyet Pazı Yemeği
Pazı Yemeği
Etli Pazı Yemeği
Tavuklu Pazı Sarması
Pazı
Pazı Yetiştiriciliği
Pazı Faydaları
Pazı Mıhlaması
Yumurtalı Pazı
Pazı Sapı Turşusu
Pazı Sapı Yemeği
Pazı Tavası
Pazı Graten
Pazı Turşusu
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yoğurtlu Pazı Salatası
Pazı Kaç Kalori?
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Pazı Borani
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Sapı Kavurması
Pazı Dolması
Pazı Bitkisi
Pazı Salatası
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Popüler İçerik
Pazı Tavası
Pazı Tavası
Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen paz...
Pazı Graten
Pazı Graten
Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilir...
Pazı Turşusu
Pazı Turşusu
Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında...
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besl...
Yoğurtlu Pazı Salatası
Yoğurtlu Pazı Salatası
Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgahlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır...
Pazı Kaç Kalori?
Pazı Kaç Kalori?
Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024