Pazı Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Pazı Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sapı Yemeği

Pazı bitkisi, ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgâhlarında yerini alan, hem yemek olarak hem de çiğ olarak salata şeklinde tüketilebilen, yaprakları ve saplarıyla oldukça besleyici bir bitkidir. İçerdiği çeşitli vitamin ve minerallerle hastalıklara karşı koruması bakımından kışın en sevilen yemeklerindendir. Ispanakta olduğu gibi yoğurtlu olarak da yemeği yapılabilir. 100 gram pazı yaklaşık 19-20 kalori civarındadır. Bu kadar faydası olan bir bitkinin de yemek tarifini vermeden olmaz elbet.

Pazı Sapı Yemeği Malzemeleri

  • 1 kilogram pazı sapı
  • 1 baş soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • Çay kaşığının yarısı kadar karabiber

Pazı Sapı Yemeği Nasıl Yapılır?

Pazının yaprak kısımları kesilerek sapları ayrılır, iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Diğer taraftan soğanlar rendenin ince tarafından geçirilir ve tencereye konulur. Üzerine margarin veya tereyağı eklenir ve ince ince kıydığımız pazı sapları da ilave edilerek 5 dakika kadar kavrulur. Pazı sapı ve soğan kavrulduktan sonra, üzerine pirinç ve domates salçası da eklenir. Dilerseniz domates salçasına ilave olarak yarım çorba kaşığı kadar biber salçası da ekleyebilirsiniz. Üzerine yeteri kadar ama fazla olmamak şartı ile su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. 10 dakika piştikten sonra üzerine ince doğradığınız 2 diş sarımsağı da ilave ederek birkaç dakika daha kaynatın. Pazı sapı yemeğiniz hazırdır. Artık tabaklara alarak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Pazı sapı yemeği, sadece lezzeti ile değil, aynı zamanda sağlığa faydaları ile de öne çıkar. Pazı, yüksek miktarda C vitamini, K vitamini, A vitamini ve magnezyum içerir. Bu besin maddeleri, bağışıklık sistemini güçlendirir, kemik sağlığını destekler ve antioksidan özellikler gösterir. Bu nedenle, pazı sapı yemeği, soğuk kış günlerinde hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek olarak sofralarda yerini alır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pazı Tarifleri ve Malzemeleri

Pazı Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mıhlaması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mıhlaması Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Kökü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Kökü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri