Pazı Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Pazı Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sapı Yemeği

Pazı bitkisi, ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgâhlarında yerini alan, hem yemek olarak hem de çiğ olarak salata şeklinde tüketilebilen, yaprakları ve saplarıyla oldukça besleyici bir bitkidir. İçerdiği çeşitli vitamin ve minerallerle hastalıklara karşı koruması bakımından kışın en sevilen yemeklerindendir. Ispanakta olduğu gibi yoğurtlu olarak da yemeği yapılabilir. 100 gram pazı yaklaşık 19-20 kalori civarındadır. Bu kadar faydası olan bir bitkinin de yemek tarifini vermeden olmaz elbet.

Pazı Sapı Yemeği Malzemeleri

  • 1 kilogram pazı sapı
  • 1 baş soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • Çay kaşığının yarısı kadar karabiber

Pazı Sapı Yemeği Nasıl Yapılır?

Pazının yaprak kısımları kesilerek sapları ayrılır, iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Diğer taraftan soğanlar rendenin ince tarafından geçirilir ve tencereye konulur. Üzerine margarin veya tereyağı eklenir ve ince ince kıydığımız pazı sapları da ilave edilerek 5 dakika kadar kavrulur. Pazı sapı ve soğan kavrulduktan sonra, üzerine pirinç ve domates salçası da eklenir. Dilerseniz domates salçasına ilave olarak yarım çorba kaşığı kadar biber salçası da ekleyebilirsiniz. Üzerine yeteri kadar ama fazla olmamak şartı ile su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. 10 dakika piştikten sonra üzerine ince doğradığınız 2 diş sarımsağı da ilave ederek birkaç dakika daha kaynatın. Pazı sapı yemeğiniz hazırdır. Artık tabaklara alarak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Pazı sapı yemeği, sadece lezzeti ile değil, aynı zamanda sağlığa faydaları ile de öne çıkar. Pazı, yüksek miktarda C vitamini, K vitamini, A vitamini ve magnezyum içerir. Bu besin maddeleri, bağışıklık sistemini güçlendirir, kemik sağlığını destekler ve antioksidan özellikler gösterir. Bu nedenle, pazı sapı yemeği, soğuk kış günlerinde hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek olarak sofralarda yerini alır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tüner

25 Temmuz 2024 Perşembe

Pazı sapı yemeği yaparken pirinç miktarını arttırsam, yemeğin tadında bir değişiklik olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tüner,

Pazı sapı yemeğinde pirinç miktarını artırdığınızda, yemeğin tadında bazı değişiklikler olabilir. Öncelikle, pirinç miktarının artması yemeğin daha doyurucu olmasını sağlar. Ancak, pirincin nötr bir tadı olduğu için pazının kendine özgü lezzetini biraz hafifletebilir. Ayrıca, yemeğin kıvamı da daha yoğun ve dolgun olabilir. Eğer pazının tadının baskın olmasını istiyorsanız, pirinç miktarını çok fazla artırmamanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Otu Türleri ve Özellikleri

Pazı Otu Türleri ve Özellikleri

Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri