Lorlu Pazı Sarması, Kendiliğinden yetişen büyük, çok yapraklı olan pazı A ve C vitaminleri yönünden zengin bir bitkidir. Günümüzde pazı ile çeşitli yemek tarifleri vardır. Lorlu pazı sarması da bu tariflerin içinde en başlarda yer alır. Pazı yaprakları lor ve bulgurla hazırlanan harç ile sarılır. Zeytin yağlı yemeklerin arasındadır. Hafifi ve lezzetli tadı ile sofranızın en güzel yerinde yer alacaktır. Büyük, küçük demeden ailenizin favori yemeği olacaktır.
Lorlu Pazı Sarması Malzemeleri:
1 Demet pazı yaprağı
1 Adet büyük baş kuru soğan
1 Su bardağı bulgur pilavlık olanından
150 Gram lor peyniri tuzsuz
1 Çay kaşığı kurutulmuş reyhan otu
3-4 Dal dere otu
3-4 Dal maydanoz
5-6 yaprak nane
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı pul biber
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı tere yağ
2 Yemek kaşığı zeytinyağ
1 Su bardağı kaynar su
Yarım limon suyu koyunuz
1 Su bardağı süt koyunuz
Lorlu Pazı Sarması Yapılışı: Bir demet pazı yaprağımızı yıkıyoruz. Ocakta tencere de su kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine yıkadığımız pazı yapraklarını atıyoruz. Haşlanan yaprakları çıkarıp süzgecin üzerinde soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pazı yapraklarını sap ve ortalarındaki sert damar ayrılır. Bir su bardağı pilavlık bulguru yıkayalım. Ayrı bir tencerenin içine rendelemiş olduğumuz kuru soğanı koyalım. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytin yağı ilave edelim. Soğanların rengi sarıya dönünceye kadar kavuralım. Üzerine yıkadığımız bulguru ekleyelim birkaç dakika tencerede soğanla harman ederek karıştıralım. Üzerine bir bardak kaynak suyu ilave edelim.Bulgur yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Bulgur pişince ocağı kapatalım soğumaya bırakalım. Maydanozları, dere otunu, reyhan yıkanır. Soğuyan bulguru başka bir kaba alalım. Önce biber ve domates salçasını ilave edip bulguya güzelce yedirelim. Üzerine kıydığımız yeşillikleri ekleyelim. Tuz, karabiber ve loru ekleyerek harcımızı tamamlayalım. Soğuyan pazı yapraklarını ikiye bölelim. Elimizin altındaki tabağa serip bulgurlu harcımızı bir tatlı kaşığı koyup saralım. Kullanacağınız fırın tepsisine tereyağı sürelim. Pazı yapraklarını tepsiye dizelim, üzerine sütü dökelim. Arzu edilirse yaprakların üzerine limon sıkılıp, zeytinyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereli fırına koyalım. Çok kurumasın yada diri kalmasın diye kontrol edilir. Gerekirse sıcak su ilave edilir. Pişme süresi 25 - 30 dakikadır. Fırından çıkınca servis tabağına alınıp, sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
İyi Günler
Son Güncelleme : 12.04.2021 22:40:34
Lorlu Pazı Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Lorlu Pazı Sarması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Zeytinyağlı pazı kavurmasını çeşitli sebze ekleyip çeşitlendirilmelid...
Pazı Borani
Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgahlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden birisi de birçok vitamin ve mineral deposu olan pazı olmalıdır bence. Pazı, mutfağımızda değişik...
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Ispanak gibi besin değeri oldukça yüksek olan pazı A, C, E, K vitamini ve folik asit bakımından ...
Pazı Sapı Kavurması
Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplarından kavurma yapabilirsiniz. Pazı sapı kavurması besleyici özellikleriyle beğeniniz kazanaca...
Pazı Dolması
Pazı dolması, Kültürümüzde, gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa birde tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını göstermek isteyen hanımların ilk aklına gelen yaprak dolması olur. Fakat Türk mutfağının zeng...
Pazı Bitkisi
Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde itinayla yetiştirenler de vardır. Pazının yapraklarında A,C ve K vitamini bol miktarda bulunu...
Pazı Salatası
Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek te yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı durabilir. sizlere lezzetli olduğunu düşündüğüm bir tarif ile salatayı hazırlamaya başlayalım...
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı pazı, gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerinde yaygın olarak tüketilen zeytinyağlı pazı, kış aylarında çok daha fazla tüketilmekted...
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalarda, dolmalarda da pazı yaprağı çok sık kullanılır. Çok yararlı bir sebzedir. Öksürüğe çok iyi...
Pazı Kavurması
Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgahların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde yeneceği gibi pişirilerek yemeği de yapılabilir. Sarması da yapılabilir, kavurması da yapıl...
Pazı Çorbası
Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir yada öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek bir sıcak içecek olan pazı çorbası, kışın ihtiyacımız olan vitaminlerin çoğunu karşılamaya yar...
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi tercih edip isteyen bahçelerde yetiştirebilirler. Bazı yerlerde adına yaban pancarı ve yaban ıspanağ...
Fırında Pazı Sarması
Diyet Pazı Yemeği
Pazı Yemeği
Etli Pazı Yemeği
Tavuklu Pazı Sarması
Pazı
Pazı Yetiştiriciliği
Pazı Faydaları
Pazı Mıhlaması
Yumurtalı Pazı
Pazı Sapı Turşusu
Pazı Sapı Yemeği
Pazı Tavası
Pazı Graten
Pazı Turşusu
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yoğurtlu Pazı Salatası
Pazı Kaç Kalori
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Pazı Borani
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Sapı Kavurması
Pazı Dolması
Pazı Bitkisi
Pazı Salatası
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Popüler İçerik
Pazı Tavası
Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen paz...
Pazı Graten
Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilir...
Pazı Turşusu
Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında...
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besl...
Yoğurtlu Pazı Salatası
Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgahlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır...
Pazı Kaç Kalori
Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminl...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022