Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı pazı kavurması, hazırlanması ve pişirilmesi oldukça kolay, lezzetli ve bol vitaminli bir yemektir. Bu besleyici yemek, haftada iki defa yapmaktan büyük keyif aldığım bir tariftir. Bahçemde yetiştirdiğim pazıları, ihtiyaç duyduğumda taze taze toplayarak bu lezzetli yemeği hazırlamak ayrı bir zevktir. Yeşil otların tamamını severim; çiğ olarak veya yemeklerini yaparak tüketmekten büyük keyif alırım. Ancak, bazı kişiler pazıyı tanımazlar ve markette veya pazarda gördüklerinde nasıl pişirileceğini merak ederler. Bu nedenle, bilmeyenler için detaylı bir tarif yazıyorum. Eminim ki, bu tarifi denedikten sonra sürekli olarak yumurtalı pazı kavurması yapmak isteyeceklerdir. Yumurta sevmeyenler ise yumurtasız olarak da bu tarifi uygulayabilirler.

Yumurtalı Pazı Kavurması Malzemeleri

Tarifimiz 4 kişiliktir:
  • 2 bağ pazı
  • 2 çorba kaşığı margarin veya zeytinyağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz ve karabiber (acı sevenler pul biber ekleyebilir)

Yumurtalı Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?

Pazıları temizce yıkayın ve iri iri doğrayarak bir kabın içine alın. Üzerine su doldurup 5 dakika kadar bekletin, böylece yaprakların arasındaki yabancı maddeler temizlenir. Sonra pazıları iyice yıkayıp orta boy bir tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı yakın ve pazıların hafifçe ölmesini bekleyin. Su eklemenize gerek yok, pazılar kendi suyuyla haşlanacaktır. Haşlandığını anlamak için bir pazı sapını alın ve kaşığın arkasıyla bastırın; eziliyorsa haşlanmış demektir. Haşlanan pazıları süzgece boşaltarak suyunun süzülmesini sağlayın.

Diğer tarafta, orta boy bir tencereye margarini koyun. Yağ erimeye başladığında küp küp doğradığınız soğanları ilave edin ve soğanlar pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleştiğinde süzülen pazıları ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Yaklaşık 5 dakika pişirdiğiniz pazıların içine tuzunu, karabiberini ve toz şekerini ilave edip karıştırın. 2-3 dakika tuz ve baharatlarla piştikten sonra pazıda yuvalar açarak yumurtaları kırın. Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 dakika yumurtaların pişmesini bekleyin. İsterseniz yumurtaların üzerine pul biber ekleyebilir veya hiç yumurta kırmadan da pişirebilirsiniz. Yumurtalı pazı kavurması hazır, arkadaşlar! Servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Beşuş

21 Temmuz 2024 Pazar

Pazıyı marketten almıştım ama nasıl pişireceğimi bilmiyorum, bu tarif işime yarar mı? Yumurtasız yapılabilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Beşuş,

Pazıyı pişirme konusunda endişelenme, oldukça pratik bir sebzedir. Tarifin işine yarayıp yaramayacağı senin damak tadına bağlı ama genel olarak pazı, sotelenmiş soğan ve sarımsakla birlikte lezzetli olur. Eğer tarifte yumurta kullanmak istemiyorsan, yumurtasız da gayet güzel bir yemek yapabilirsin. Sadece sebzeleri biraz daha fazla soteleyip, baharatlarla tatlandırarak lezzet katabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Etli Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Pazı Çeşitleri Türleri ve Özellikleri