Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besleyici olduğunda ben haftada iki defa yaparım. Bahçeme ekmiştim pazı bitkisini canım istediğinde bahçeme iniyorum ellerimle tazecik toplayıp yapıyorum. Tazecik toplaması ayrı bir zevk yumurtalı kavurmasını yapıp yemesi ayrı bir zevktir. Gerçi ben yeşil otların hepsini severim çiğ olarak veya yemeğini yaparak yemesine bayılırım. Fakat bazı kişiler pazıyı bilmez manavda pazarda gördüklerinde bu ne acaba nasıl pişiriliyor diye soruyorlar işte bilmeyenler için bir tarif yazıyorum. Eminim ilk denemeden sonra devamlı yumurtalı pazı kavurması yapacaklardır. Yumurta sevmeyenler yumurtasız yapabilir.

Yumurtalı Pazı Kavurması Malzemeleri

Tarifimiz 4 kişiliktir.
  • 2 bağ kadar pazı.
  • 2 çorba kaşığı margarin veya zeytinyağı.
  • 1 adet büyük soğan.
  • 3 adet yumurta.
  • 1 çay kaşığı toz şekeri.
  • Tuz ve karabiber acı sevenler pul biber ekleyebilir.
Yumurtalı Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?

Pazıları temizce yıkayın ve bir kabın içine iri, iri doğrayın üzerine su doldurun 5 dakika kadar bekletin yaprakların arasında yabancı maddelerin temizlenmesi için. Sonra iyice yıkayıp bir orta boy tencereye alın tencerenin azgını kapatın ocağı yakın pazıların hafif ölmesini bekleyin. Su koymanıza gerek yok kendi suyuyla haşlanır pazılar. Haşlandığını anlamak için bir pazı sapından alın ve kaşığın arkasıyla bastırın eziliyorsa haşlanmış demektir. Haşlanan pazılara bir süzgece boşaltın suyu süzülsün. Diğer tarafta orta boy tencereye margarini koyun yağ erimeye başladığında küp, küp doğradığınız soğanları ilave edin ve soğanlar pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleştiğinde süzülen pazıları ilave edin ve karıştırın pişirmeye devam edin bir 5 dakika kadar pişirdiğiniz pazıları içine tuzunu, karabiberini ve toz şekerini ilave edin karıştırın. 2-3 dakika tuz ve baharatıyla piştikten sonra yumurtaları kırmak için pazıda yuva açın. Bu açtığınız yuvalara yumurtaları kırın ve tencerenin kapağını kapatın 2-3 dakika yumurtaların pişmesini bekleyin İsterseniz yumurtaların üzerine pul biber ekebilirsiniz veya hiç yumurta kırmadan pişirebilirsiniz. Yumurtalı pazı kavurması hazır arkadaşlar servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yumurtalı Pazı Kavurması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pazı Böreği Nasıl Yapılır?

Pazı Böreği Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Faydaları ve Kullanımı

Pazı Faydaları ve Kullanımı

Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sapı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sapı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Pazı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Güncel

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Sapı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sapı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytinyağlı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori?

Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mıhlaması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mıhlaması Tarifi ve Malzemeleri