Pazı Tarifleri Pazı, ıspanağa benzeyen ve çok çeşitli yemeklerde kullanılan bir sebzedir. Pazı, salatalardan çorbalara, hatta turşulara kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ayrıca pazının insan sağlığı için önemli faydaları bulunmaktadır. Pazı, bitkisel tedavi yöntemlerinde de sıkça kullanılan bir sebzedir. Deri hastalıklarına iyi gelir, kabızlığı önler, öksürüğe iyi gelir, iştah açıcı özelliği vardır, apseye ve şişliğe iyi gelir. Beyin fonksiyonlarına yararlıdır, kan şekerini düzenler, idrar söktürür, kansızlığa iyi gelir ve tansiyonu dengeler. Pazı, çorbalarda, ana yemeklerde, dolmalarda ve salatalarda önemli bir yer tutar ve oldukça lezzetlidir. Pazı Kavurması Tarifi Malzemeleri
Pazı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak pazılar iyice yıkanır ve ince ince doğranır. Kaynayan suya bulgur ve pazılar atılır. Yaklaşık 7-8 dakika piştikten sonra fazla su süzülür. Soğan ince ince doğranır. Bir tencereye biraz sıvı yağ eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanların içerisine biber salçası ve domates salçası ilave edilir. Daha sonra tencereye pişen bulgurlu pazı ilave edilir. İçerisine kimyon, tuz, pul biber ve karabiber eklenir ve çekilmesi beklenir. Çeken pazı kavurması servis tabağına koyulur ve servis edilir. Pazı Çorbası Tarifi Malzemeleri
Pazı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak pazılar bol su ile iyice yıkanır ve ince ince doğranır. Daha sonra patates ve soğanlar soyulur ve küp şeklinde doğranır. Bir tencereye tereyağı koyulur ve eritilir. Eriyen tereyağının içine un koyulur ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan unun içerisine doğranmış pazı yaprağı, doğranmış soğan ve doğranmış patates eklenir. İçerisine su ve süt ilave edilir ve karıştırılır. Piştikten sonra karışım blender ile iyice ezilir. Daha sonra içerisine krema, tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Biraz kaynadıktan sonra sıcak bir şekilde servis edilir. Pazılı Levrek Sarma Tarifi Malzemeleri
Pazılı Levrek Sarma Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak levrekler iyice temizlenir ve kafaları kopartılır. Her bir levrek 3 eşit parçaya ayrılır. Her bir parçanın her tarafına karabiber ve tuz sürülür. Mantarlar ince şekilde doğranır. Bir tavada ince doğranmış mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur. İçerisine krema, 1 bardak su ve un eklenip iyice kaynatılır. Kaynayan suya her pazı yaprağı batırılıp çıkartılır. Pazı yapraklarının içerisine levrek koyulur ve sarılır. Bir tepsiye bütün sarılan levrek ve pazılar dizilir. Hazırlanmış olan sos üzerine dökülür ve 20 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pazılı levrek sarma piştikten sonra sıcak şekilde servis edilir. Ekstra Bilgiler Pazı, A ve C vitaminleri açısından zengin olup, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller içerir. Pazı yemekleri, besleyici ve düşük kalorili içerikleri sayesinde diyet yapanlar için de ideal bir seçenektir. Özellikle taze pazı yaprakları kullanarak yapılan yemekler, lezzetini ve besin değerini maksimum seviyede korur. Sağlıklı bir yaşam için pazıyı düzenli olarak tüketmek büyük fayda sağlar. |
Nurer
25 Temmuz 2024 PerşembePazının insan sağlığına bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum, özellikle deri hastalıkları ve beyin fonksiyonları üzerindeki etkileri çok ilginç geldi. Pazı çorbası yaparken, krema yerine farklı bir malzeme kullanabilir miyiz?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeNurer, pazının faydaları hakkındaki düşüncelerine katılıyorum. Gerçekten de çok yararlı bir sebze. Pazı çorbası yaparken krema yerine hindistancevizi sütü ya da badem sütü kullanabilirsin. Bu alternatifler hem daha hafif hem de sağlıklı olacaktır. Ayrıca, yoğurt da kullanabilirsin; çorbanın kıvamını korurken ayrıca ferahlatıcı bir tat verir. Afiyet olsun!