Pazı boranı yapımında hangi malzemeler kullanılır?

Lezzetli ve besleyici bir Anadolu klasiği olan pazı boranı, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Taze pazının hafifliği ile pirinç veya bulgurun doyuruculuğunu birleştiren bu yemek, farklı baharat seçenekleriyle zenginleştirilebiliyor. İster sade ister yoğurtlu tercih edin, her haliyle sofralara şenlik katacak bir lezzet deneyimi vaat ediyor.

27 Ekim 2025

Pazı Boranı İçin Malzemeler


  • 1 demet taze pazı (yaklaşık 500-600 gram)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pirinç veya bulgur (tercihe göre)
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası)
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı diğer baharatlar)
  • 1 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • İsteğe bağlı: 1 adet limonun suyu (servis sırasında)

Not: Bazı yörelerde pazı boranı, üzerine yoğurt dökülerek de servis edilir. Yoğurtlu tercih edecekseniz, 1 kase yoğurt ve 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Pazı Faydaları ve Kullanımı
Pazı Faydaları ve Kullanımı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Pazı Tavası Tarifi ve Malzemeleri
Pazı Tavası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri
Pazı Tarifleri ve Malzemeleri
Pazı Tarifleri ve Malzemeleri
Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Güncel
Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Zeytinyağlı Pazı Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Pazı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pazı Kökü Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Pazı Kökü Turşusu Tarifi ve Malzemeleri