Pazı pırasa kavurma nasıl yapılır, nelere dikkat edilmeli?

Lezzetli ve besleyici bir sebze yemeği olan pazı pırasa kavurma, doğru pişirme teknikleriyle hazırlandığında sofralarınızı şenlendirecek. Taze sebzelerin uyumunu ortaya çıkaran bu tarifte, malzemelerin hazırlanışından pişirme sürecine kadar dikkat edilmesi gereken incelikler mevcut.

27 Ekim 2025

Pazı Pırasa Kavurma Tarifi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler


Malzemeler:


  • 1 demet pazı
  • 2 adet orta boy pırasa
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Pazıların saplarını ayırın, yaprakları bol suda yıkayıp ince ince doğrayın
  • Pırasaları yıkayıp yarım halkalar şeklinde doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Pırasaları ilave edip 5-6 dakika kavurmaya devam edin
  • Pazıları ekleyip tuz ve baharatları ilave edin
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin
  • Ara sıra karıştırarak sebzelerin özdeşleşmesini sağlayın

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

  • Pazıların sapları ile yapraklarını ayrı değerlendirin, saplar daha geç pişer
  • Pazıların suyunu iyice süzdürün, fazla su yemeğin lezzetini azaltır
  • Pırasaları çok ince doğramayın, pişerken dağılabilirler
  • Zeytinyağını yakmamaya özen gösterin, yüksek ısıda acı bir tat oluşur
  • Sebzeleri çok fazla karıştırmayın, ezilip püre kıvamına gelebilirler
  • Pişirme süresini sebzelerin tazeliğine göre ayarlayın
  • İsteğe bağlı olarak 1-2 kaşık salça ekleyebilirsiniz
  • Son dakikada 1 limonun suyunu eklemek lezzetini artıracaktır

Püf Noktaları:

  • Pazı ve pırasayı aynı anda eklemek yerine, önce pırasayı kavurmak daha iyi sonuç verir
  • Kapağı kapalı pişirmek sebzelerin kendi buharında pişmesini sağlar
  • Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirmek lezzetin oturmasını sağlar
  • Yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Pazı Faydaları ve Kullanımı
Pazı Faydaları ve Kullanımı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Pazı Tavası Tarifi ve Malzemeleri
Pazı Tavası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri
Pazı Tarifleri ve Malzemeleri
Pazı Tarifleri ve Malzemeleri
Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Güncel
Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Zeytinyağlı Pazı Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Pazı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pazı Kökü Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
Pazı Kökü Turşusu Tarifi ve Malzemeleri