Etli pazı pazı sarması yaparken en çok dikkat ettiğim şey taze pazı yaprakları bulmak. Yaz aylarında bu yapraklar daha lezzetli ve yumuşak oluyor. Kıyma seçerken de yağsız ve sinirsiz olmasına özen gösteriyorum; böylece yemeğin tadı daha da güzelleşiyor. Pirinç ve baharatların oranını ayarlarken de, biraz denemek gerekiyor, zira bazıları daha acı ya da baharatlı seviyor. Hazırlık aşamasında soğanın pembeleşmesi için onu iyice kavurmak gerek, bence bu kısım yemeğin lezzetini belirleyen unsurlardan biri. Sarma aşamasında ise yaprakların sıkı sarılmasına dikkat ediyorum; böylece pişerken harç dışarı çıkmıyor. Pişirme süresi de önemli, zira pişmediği zaman iç harcın tadı yeterince lezzetli olmuyor. Son olarak, yanında yoğurt ve limonla servis etmek, yemeğin lezzetini arttırıyor, kesinlikle öneririm. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!
Etli pazı pazı sarması yaparken en çok dikkat ettiğim şey taze pazı yaprakları bulmak. Yaz aylarında bu yapraklar daha lezzetli ve yumuşak oluyor. Kıyma seçerken de yağsız ve sinirsiz olmasına özen gösteriyorum; böylece yemeğin tadı daha da güzelleşiyor. Pirinç ve baharatların oranını ayarlarken de, biraz denemek gerekiyor, zira bazıları daha acı ya da baharatlı seviyor. Hazırlık aşamasında soğanın pembeleşmesi için onu iyice kavurmak gerek, bence bu kısım yemeğin lezzetini belirleyen unsurlardan biri. Sarma aşamasında ise yaprakların sıkı sarılmasına dikkat ediyorum; böylece pişerken harç dışarı çıkmıyor. Pişirme süresi de önemli, zira pişmediği zaman iç harcın tadı yeterince lezzetli olmuyor. Son olarak, yanında yoğurt ve limonla servis etmek, yemeğin lezzetini arttırıyor, kesinlikle öneririm. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!
Cevap yaz