Yoğurtlu Pazı

Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalarda, dolmalarda da pazı yaprağı çok sık kullanılır. Çok yararlı bir sebzedir. Öksürüğe çok iyi gelir, kişiye kuvvet verir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir.
A, C, K ve E vitaminlerini içerir. Mineral olarak da magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Kolon kanserine karşı vücudu korur. Kansızlığa iyi gelir. Pazı yaprakları ve sapları bir arada piştiğinde besin değeri yüksek olur. Vitaminlerin değerinin kaybolmaması için çok fazla suda bekletilmemelidir. Pazıdan salata, börek, pazı sarma, pazı dolma, pazılı balık sarma, pazı kavurması, yumurtalı pazı kavurma, bulgurlu pazı ve yoğurtlu pazı gibi birçok yemek çeşidi vardır. Yemek dışında pazı çorbası da çok fazla yapılmakta ve tüketilmektedir.

Yoğurtlu pazı tarifi malzemeleri

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 bağ pazı
  • 1 adet orta boy domates

Üzeri için

  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kilo yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane

Yoğurtlu pazı tarifi nasıl yapılır?


Pazılar iyi bir şekilde yıkanır ve ince ince doğranır. Daha sonra soğan ince ince küp şeklinde doğranır ve bir tencereye koyulur.
İçerisine sıvı yağ eklenir be soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine domates salçası ilave edilir. Domates soyulur ve küp-küp doğranır. Doğranan domateste tencereye koyulur. Domateslerden hemen sonra doğranmış pazıda eklenir. İçerisine karabiber, tuz ve pul biber eklenerek karıştırılır. Kısık ateşte kavrulur. Sarımsaklar ezilir ve yoğurdun içerisine ilave edilir. Pişen pazı bir servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yayılır. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve içerisine nane, pul biber eklenir. Hazırlanan sos yoğurtlu pazının üzerine gezdirilir ve servis edilir.

22.01.2024 01:44:40
Yoğurtlu Pazı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yoğurtlu Pazı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yoğurtlu Pazı"
Merhaba, yoğurtlu pazıyı süzme yoğurtlada yapabilirsiniz hafif ekşi bir lezzet katmaktadır, sarması da pazı yaprağının çok tatlıdır.
Tijen . 02.09.2018

Yumurtalı Pazı

Yumurtalı Pazı, pazı ıspanak ailesine ait bir sebzedir. Yaprakları oldukça iridir. Sağlığa faydası saymakla bitmez. Yüksek oranda C ve K vitamini içerir. Kan...
Devamını Oku

Pazı Sapı Turşusu

Pazı Sapı Turşusu, Pazı bitkisinin genelde yemekleri bilinse de turşusu da yapılan bir bitkidir. Özellikle de kış aylarında yetişiyor olması açısından tamda ...
Devamını Oku

Pazı Sapı Yemeği

Pazı sapı yemeği. Pazı bitkisi ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgâhlarında yerini alan hem yemek olarak hem de çiğ olarak salata şeklind...
Devamını Oku

Pazı Tavası

Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen pazı bitki...
Devamını Oku

Pazı Graten

Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilirliğini ...
Devamını Oku

Pazı Turşusu

Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında en...
Devamını Oku

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besleyici old...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı Salatası

Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgâhlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır h...
Devamını Oku

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (Kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminleri de ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı Kavurması

Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve...
Devamını Oku

Pazı Borani

Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden bir...
Devamını Oku

Pazı Suyunun Faydaları

Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Isp...
Devamını Oku

Pazı Sapı Kavurması

Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplar...
Devamını Oku

Pazı Dolması

Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını ...
Devamını Oku

Pazı Bitkisi

Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde ...
Devamını Oku

Pazı Salatası

Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı

Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesim...
Devamını Oku

Pazı Kavurması

Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgâhların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde y...
Devamını Oku

Pazı Çorbası

Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir ya da öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek ...
Devamını Oku

Pazı Yaprağı

Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi terc...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024