Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgâhlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır hale geldi artık. Ben de bugün sizinle birlikte
yoğurtlu pazı Salatası tarifini yapmak istedim.
Yoğurtlu pazı salatası ekmek banarak yemeyi sevdiğim salatalardan biridir. Yapımı kolay malzemesi de az, et ve tavuk yemeklerinin yanında serin serin çok iyi bir eşlikçi oluyor.
Genellikle tabakta servis edebileceğiniz gibi süzme yoğurt kullanarak da minik ekmek dilimlerinin üzerine sürerek davet sofralarınızda kanepe şeklinde konuklarınıza sunabilirsiniz. Ama ekmeğin ıslanarak yumuşayacağını göz önünde bulundurarak servisten kısa bir süre önce hazırlamaya dikkat etmelisiniz. Ben pazının saplarını ayırıp çorba yapımında kullanıyorum. Ama ayrı ayrı iki tarifle uğraşmak istemiyorum derseniz saplarını da salataya kullanabilirsiniz. Çok ince doğramak şartıyla kolay pişmesi için.