Tavuklu Pazı Sarması

Tavuklu pazı sarması, pazı ıspanağa benzeyen bir sebze çeşididir. Kış aylarında sofralarımızı süsler. Yemeklerde, salatalarda yerini alır. Çok farklı çeşitlerde kullanılan bu bitkinin sağlığa yararı da oldukça fazladır. İçerisinde fazla miktarda C ve K vitamini içerir. Beyne çok yararlıdır. Alzheimer hastalığına iyi geldiğini söylemek mümkündür.
Sinir sistemi sağlığını korur, vücuttaki demir eksikliğini önler, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Halsizliğe, yorgunluğa iyi gelir. Kan şekerini düzenler, öksürüğe iyi gelir, mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Pazının iştah açıcı özelliği vardır. Stres ve depresyona, böbrek ve dalak ağrılarına iyi gelir. Felç geçirme, kalp krizi geçirme riskini azaltır. Pazının faydası oldukça fazladır. Bunun yanında tavukta çok yararlı bir besindir. Tavuk etinin içerisinde fosfor ve kalsiyum oldukça zengindir. Beyin hastalıklarına karşı koruyucudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sinirleri yatıştırır, kan akışını düzenler, kalp krizi riskini azaltır ve oldukça çok faydası vardır. Bu iki yararlı besin birleştiği zaman sağlık açısından çok daha yararlı olur. Tavuklu pazı sarması çok güzel ve sevilen bir yemektir. Yanında bir salata ve cacık daha hoş bir görüntü sağlar. Lezzet açısından da birbirine çok yakışır ve tabaklarımızı süsler.

Tavuklu pazı sarması tarifi malzemeleri

  • 20 adet pazı yaprağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet tüm tavuk
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tutam hardal
  • Sıcak su

Tavuklu pazı sarması nasıl yapılır?


İlk olarak tavuk orta büyüklükte parçalara ayrılır.
Tuz, sıvı yağ, hardal, pul biber, karabiber ile tavuk marine edilir. Tencerenin alt kısmına derisi gelecek şekilde dizilir. Pazılar iyice yıkanır ve sıcak suda 4 dakika kadar bekletilir. Daha sonra sarımsak, soğan, domates ve biber küçük küçük doğranır. Bir kaba pirinç yıkanır ve koyulur. İçerisine, domates salçası, sıvı yağ, karabiber, pul biber, kesilen domates, biber, soğan ve sarımsakta eklenerek karıştırılır. Hazırlanan harçla pazı yaprakları istenilen büyüklükte sarılır. Sarılan pazı yaprakları tavukların üzerine düzgün bir şekilde dizilir. Üzerine bira sıvı yağ gezdirdikten sonra üstünü kapatacak şekilde sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişene kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz soğumaya bırakılır. Ilık olan tencere ters çevrilir ve servis edilir.
26.01.2024 10:02:19
Tavuklu Pazı Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Pazı Sarması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuklu Pazı Sarması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Pazı Sapı Turşusu

Pazı Sapı Turşusu, Pazı bitkisinin genelde yemekleri bilinse de turşusu da yapılan bir bitkidir. Özellikle de kış aylarında yetişiyor olması açısından tamda ...
Devamını Oku

Pazı Sapı Yemeği

Pazı sapı yemeği. Pazı bitkisi ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgâhlarında yerini alan hem yemek olarak hem de çiğ olarak salata şeklind...
Devamını Oku

Pazı Tavası

Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen pazı bitki...
Devamını Oku

Pazı Graten

Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilirliğini ...
Devamını Oku

Pazı Turşusu

Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında en...
Devamını Oku

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besleyici old...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı Salatası

Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgâhlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır h...
Devamını Oku

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (Kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminleri de ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı Kavurması

Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve...
Devamını Oku

Pazı Borani

Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden bir...
Devamını Oku

Pazı Suyunun Faydaları

Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Isp...
Devamını Oku

Pazı Sapı Kavurması

Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplar...
Devamını Oku

Pazı Dolması

Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını ...
Devamını Oku

Pazı Bitkisi

Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde ...
Devamını Oku

Pazı Salatası

Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı

Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesim...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı

Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalar...
Devamını Oku

Pazı Kavurması

Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgâhların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde y...
Devamını Oku

Pazı Çorbası

Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir ya da öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek ...
Devamını Oku

Pazı Yaprağı

Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi terc...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024