Pazı, yemek ve garnitürlerin de birincil öncelik, pazıların iyi temizlenmesidir. Toprağa yakın yetişmesinden ötürü aralarında çamurlanma olasılığı yüksek olduğundan bu tür bitkilerin bir miktar sirke ile hazırlanan suda bekletilmesi gerekir. Böylelikle pazılar tertemiz olur. Daha sonra bol su ile durulandıktan sonra tıpkı ıspanak gibi sapları ile doğranır. Diğer taraftan kettle içerisinde kaynatılan su derin bir tencere içerisine alınarak ocakta da bir iki kaynatıldıktan sonra içerisine pazılar ilave edilir ve ortalama olarak beş ile on dakika arasında haşlamaya bırakılır.
Haşlanan pazılar bir tel süzgeç yardımı ile suyu süzülmesi için bekletilirken, diğer taraftan çukur bir kâse içerisine yoğurt mayonez tuz ve ezilmiş sarımsak ilave edilerek iyice karışması sağlanır. Diğer tarafta bekleyen pazılar istenilen soğukluğa ulaşmamış ise birazda süzgeç içerisinde soğuk su ile yıkandıktan sonra karışım olan kabın içerisine eller ile iyice sıkılarak ilave edilir ve iyice karışana kadar bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Daha sonra salata servis tabağı borcama eşit şekilde dağıtılarak üzerine pul biberi ile süsleme yapılarak servise hazır hale getirilir. Balık gibi et ürünler ile tüketilirken
pazı yoğurtlamasına dikkat edilmesi gereken en önemli nokta balıkların günlük ve taze olmasıdır. Böylelikle herhangi bir zehirlenme riski yapmaz eğer balıklardan emin değil iseniz bu yoğurtlu pazı tarifimizi asla balık ile tüketmeyiniz.
Afiyet olsun.