Pazı Tarifleri

Pazı tarifleri, Pazı ıspanağa benzeyen bir sebzedir ve çok fazla yerde kullanılır. Çok çeşit yemek türleri vardır. Bunun dışında salatalarda, hatta turşularda bile kullanılır. Bunun yanında pazının insan hayatında çok önemli bir yeri vardır. Çok yararlı bir sebzedir. Pazı bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan bir sebzedir. Deri hastalıklarına iyi gelir.
Kabızlığı önler, öksürüğe iyi gelir, iştah açıcı özelliği vardır, apseye, şişliğe iyi gelir. Beyne çok yararlıdır. Kan şekerini düzenler. İdrar söktürür. Kansızlığa iyi gelir. Tansiyonu dengeler. Çorbalarda, ana yemeklerde, dolmalarda, salatalarda pazının önemli bir yeri vardır ve çok lezzetli bir sebzedir.

Pazı kavurması tarifi malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kadar biber salçası
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet pazı
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Pazı kavurması tarifi nasıl yapılır?


İlk olarak pazılar iyi bir şekilde yıkanır ve ince ince doğranır. Kaynayan suya bulgur ve pazılar atılır. Piştikten 7- 8 dakika sonra fazla su süzülür. Soğan ince ince doğranır. Bir tencereye biraz sıvı yağ ilave edilir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanın içerisine biber salçası ve domates salçası ilave edilir. Daha sonra tencereye pişen bulgurlu pazı ilave edilir. İçerisine kimyon, tuz, pul biber, karabiber ilave edilir ve çekilmesi beklenir.
Çeken Pazı kavurması servis tabağına koyulur ve servis edilir.

Pazı çorbası tarifi malzemeleri

  • 400 gram pazı yaprağı
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 3 su bardağı su
  • Kaşar rendesi
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Pazı çorbası tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak pazı bol suda iyi bir şekilde yıkanır ve ince ince doğranır. Daha sonra patates ve soğanlar soyulur ve küp-küp doğranır. Bir tencereye tereyağı koyulur ve eritilir. Eriyen tereyağının içine un koyulur ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan unun içerisine doğranmış pazı yaprağı, doğranmış soğan ve doğranmış patates koyulur. İçerisine su ve süt ilave edilir ve karıştırılır. Piştikten sonra karıştırıcı ile iyice ezilir. Daha sonra içerisine krema, tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Biraz kaynadıktan sonra sıcak bir şekilde servi edilebilir.

Pazılı levrek sarma tarifi malzemeleri
  • 2 su bardağı mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 paket hazır krema
  • 6 adet pazı yaprağı
  • 2 adet levrek
Pazılı levrek sarma tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak levrekler iyice temizlenir ve kafaları kopartılır. Her bir levrek 3 eşit parçaya ayrılır. Her bir parçanın her tarafına karabiber ve tuz sürülür. Mantarlar ince bir şekilde kıyılır. Bir tavaya ince doğranmış mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur. İçerisine krema, 1 bardak su ve un eklenip iyice kaynatılır. Kaynayan suya her pazı yaprağı batırılıp çıkartılır. Pazı yapraklarının içerisine levrek koyulur ve sarılır. Bir tepsiye bütün sarılan levrek ve pazılar dizilir. Hazırlanmış olan sos üzerine dökülür ve 20 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pazılı levrek sarma piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.
19.01.2024 20:21:28
Pazı Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pazı Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pazı Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Pazı Sapı Turşusu

Pazı Sapı Turşusu, Pazı bitkisinin genelde yemekleri bilinse de turşusu da yapılan bir bitkidir. Özellikle de kış aylarında yetişiyor olması açısından tamda ...
Devamını Oku

Pazı Sapı Yemeği

Pazı sapı yemeği. Pazı bitkisi ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgâhlarında yerini alan hem yemek olarak hem de çiğ olarak salata şeklind...
Devamını Oku

Pazı Tavası

Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen pazı bitki...
Devamını Oku

Pazı Graten

Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilirliğini ...
Devamını Oku

Pazı Turşusu

Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında en...
Devamını Oku

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besleyici old...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı Salatası

Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgâhlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır h...
Devamını Oku

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (Kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminleri de ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı Kavurması

Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve...
Devamını Oku

Pazı Borani

Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden bir...
Devamını Oku

Pazı Suyunun Faydaları

Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Isp...
Devamını Oku

Pazı Sapı Kavurması

Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplar...
Devamını Oku

Pazı Dolması

Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını ...
Devamını Oku

Pazı Bitkisi

Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde ...
Devamını Oku

Pazı Salatası

Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı

Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesim...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı

Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalar...
Devamını Oku

Pazı Kavurması

Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgâhların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde y...
Devamını Oku

Pazı Çorbası

Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir ya da öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek ...
Devamını Oku

Pazı Yaprağı

Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi terc...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024