Öncelikle kaynamış su içerisinde ocakta beş dakika kadar haşlandıktan sonra süzgeç yardımı mile sudan çıkartılır. Daha sonra soğuk sudan geçirilen pazı sapları normal büyüklükte doğranır. Daha sonra o beklerken bir diğer tencerede kaynamış su içerisine kırmızı pancarlar ilave edilerek on dakika kadar haşlandıktan sonra altı kapatılarak su içerisinden pancarlarda çıkartılır. Diğer taraftan turşu için hazırlanan kavanozların yarısına kadar pazı sapı eklenerek içerisine sarımsakların hepsi ilave edilir. Pancar küp-küp biraz büyük şekilde doğranarak hepsi ilave edildikten sonra tekrar üzerine bir parmak boşluk kalacak şekilde pazı saplarından ilave edilerek üzerine sirke limon ve tuz ilave edilir.
En son pancar suyu yani haşlama suyu turşu kavanozuna ilave edilerek kavanozun ağzı kapatılarak bekletmeye alınır. Bekleme olduğu yerin serin ve nemsiz bir ortam olması yeterlidir. Daha sonra rahatlıkla istediğiniz yemeğin yanında
pazı sapı turşunuzu kullanabilirsiniz. Her turşusunun oluş süresi ortalama bir hafta ile iki hafta arasındadır.
Afiyet olsun.