Pazı Sapı Çorbası

Pazı Sapı Çorbası: Pazı sapında çorbayı ben kış aylarında çok yaparım. Bahçemde topladığım pazıları yaprakları ile sarma sararım saplarını da ince, ince kıyarım ya çorbasını yaparım veya yoğurt lamasını yaparım. Ben hiçbir şeyi atmam mutlaka değerlendiririm sebze sapları olsun bayat ekmek, bayat kek olsun hepsini değerlendiririm. Artan yiyeceklerden değişik tatlar ortaya çıkarmak bana zevk verir.
Herkes taze alınmış malzemelerle yemekler tatlılar yapar ama böyle artmış elde kalanlarla yemek meydana çıkarmak herkesin harcı değildir. Sunuda söylemeden geçemeyeceğim çoğu ülkelerde veya bizim ülkemizde attıklarımızı bulup da çocuklarına bir kaşık çorba, yemek yapamayanlar var. Bu nedeni aklımıza getirip elimizde olanların kıymetini bilmeliyiz fazla israftan kaçınmalıyız. Gelelim pazı sapı çorbamıza özellikle pazı yaprağında sarma yaptıktan sonra kalan sapları ile yaptığım sıcacık bir kâse pazı sapı çorbası hem içimizi ısıtıyor hem şifalı bol vitaminleri ile vücudumuzu bazı hastalıklara karşı koruyor. Yaz aylarında bir demet pazı ile yaptığım soğuk yoğurtlu çorba süper gidiyor. Bu çorba tarifimin içine diğer sebzelerden ilave ederek yapabilirsiniz.

Pazı Sapı Çorbası Malzemeleri: 5-6 kişilik.
  • 1 demet pazının sapları.
  • 1 adet havuç.
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak.
  • 1 kahve fincanı bulgur veya pirinç.
  • 1,5 kilo kadar et suyu isterseniz normal su kullanabilirsiniz.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı.
  • Tuz.

Pazı Sapı Çorbanın İçine Konacak Meyanesi için

  • 250-300 gr yoğurt.
  • 1 çorba kaşığı un.

Pazı Sapı Çorbası Nasıl Yapılır?


İlk önce pazıları yapraklarını saplarında ayırın ve sapları iyice dalların aralarında yabancı maddelerin kalmayacağı şekilde yıkadıktan sonra ince, ince doğrayın. Bir orta boy tencereye zeytinyağını koyun içine ince kıydığınız sarımsakları ekleyin ve biraz kavurun. Ardında yıkayıp doğradığınız pazı saplarını ve rendelediğiniz havucu ilave edin kavurun.

Havuç pazı suyunu salıp çekene kadar kavurun ve pirinçleri de ilave edin karıştırın. Tenceredeki malzemelerin üzerine kaynayan et suyunu veya sade kaynamış su ilave edin pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın. Çoraba pişmesine yakın tuzunu ilave edin kaynamaya devam etsin siz diğer tarafta yoğurdu bir kabın içine koyun ve içine unu ilave edin iyice çırpın içinde un topağı kalmayacak boza kıvamına gelene kadar çırpılmalıdır. Bu yoğurdun içine kaynayan çorbada 4-5 kaşık ilave edin çırpın ve kaynamakta olan pazı sapı çorbasına karıştırarak yavaş, yavaş ilave edin. Çorbanıza yoğurdu ilave ettikten sonra bir taşım kaynatın ocağı söndürün. Pazı Sapı Çorbası servise hazır servis anında üzerine çekilmiş karabiber serpin ve sıcak, sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 21:07:00
Pazı Sapı Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pazı Sapı Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pazı Sapı Çorbası"
Paıyı çok tüketiyoruz ama daha önce hiiç pazı sapı ile çorba ya da yemek yapmamıştık. Pazı sapı çorbasında da pazıda görülen faydalar görülebilir mi? Ayrıca pazı sapı çorbasını yaptım ama kıvamı pek tutmadı. Bu kıvamını nasıl ayarlayabilriim?
Oba . 29.10.2018 11:37:17

Pazı Sapı Turşusu

Pazı Sapı Turşusu, Pazı bitkisinin genelde yemekleri bilinse de turşusu da yapılan bir bitkidir. Özellikle de kış aylarında yetişiyor olması açısından tamda ...
Devamını Oku

Pazı Sapı Yemeği

Pazı sapı yemeği. Pazı bitkisi ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgâhlarında yerini alan hem yemek olarak hem de çiğ olarak salata şeklind...
Devamını Oku

Pazı Tavası

Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen pazı bitki...
Devamını Oku

Pazı Graten

Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilirliğini ...
Devamını Oku

Pazı Turşusu

Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında en...
Devamını Oku

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besleyici old...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı Salatası

Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgâhlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır h...
Devamını Oku

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (Kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminleri de ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı Kavurması

Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve...
Devamını Oku

Pazı Borani

Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden bir...
Devamını Oku

Pazı Suyunun Faydaları

Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Isp...
Devamını Oku

Pazı Sapı Kavurması

Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplar...
Devamını Oku

Pazı Dolması

Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını ...
Devamını Oku

Pazı Bitkisi

Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde ...
Devamını Oku

Pazı Salatası

Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı

Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesim...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı

Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalar...
Devamını Oku

Pazı Kavurması

Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgâhların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde y...
Devamını Oku

Pazı Çorbası

Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir ya da öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek ...
Devamını Oku

Pazı Yaprağı

Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi terc...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024