Pazıların temizlenmesinin ardından pazı yaprakları ince ince kıyıldıktan sonra bir kenarda bekletilirken, bir tencere içerisine su konularak kaynaması beklenir ve kaynayan suyun içerisine ince kıyılmış pazılar eklenerek yaklaşık olarak on dakika kadar haşlanır. Haşlanan pazılar tel süzgeç yardımı ile suyundan ayrıştırıldıktan sonra bir kenarda bekletilir. Pazıların çok fazla haşlanmamasına dikkat edilmeli ve tane tane olması sağlanmalıdır. Diğer taraftan bir derin tencere içerisine önceden kıyılmış soğan biraz yağ ile tencere konularak kavrulduktan sonra içerisine yüz gram kıyma eklenerek biraz kavrulur. Daha sonrasında ise tencerenin içerisine kenarda bekletilen pazıların elleriniz ile suyu sıkılarak ilave edilmesi gerekir.
Tüm pazılar ilave edildikten sonra iyice karıştırılarak dağıtılana kadar tekrar karıştırılır ve kavrulur. İstenen karışım oluştuğunda altı kapatılır. Daha sonra kaç kişilik yapacağınıza göre bir borcam tepsi içerisine karışım güzel bir şekilde dağıtılarak yerleştirildikten sonra kişi başına bir yumurta üzerine kırılarak dağıtılmadan ayarlanır. Daha sonra tereyağını bir tava içerisinde eriterek borcamın içerisinde bulunan pazı mıhlamasının üzerine eşit şekilde dağıtılır. Bu hali ile daha önceden 180 derecede ısınmış fırın içerisine konularak ortalama on dakika kadar pişmeye bırakılan
pazı mıhlamamız artık hazır ve servis edilebilirdir.
Afiyet olsun.