Pazı sapları eğer yıkanmamış ise demetten bir bıçak yardımı ile kesilir.
Geniş bir kabın içinde iyice yıkanır. Yıkandıktan sonra aynı kabın içinde 10 dakika sirkeli su yaparak bekletilir. Tekrar durulanır. Daha sonra pazı saplarını istenilen incelikte doğranır ve kaynar suda haşlanır. Kesme tahtası yardımı ile soğanlar küp şeklinde doğranır. Ayrıca kırmızı biber de kesme tahtasında ince ince doğranır. Geniş bir tavanın içinde zeytinyağı ve soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kırmızı biberler ilave edilir bu şeklide kavurmaya devam edilir. Haşlanmış pazı köklerinin suyu iyice sıkılarak üzerine ilave edilir. Baharatlar ve tuz da bu karışımın içine eklenir. Birkaç kere karıştırdıktan sonra üzerine istediğimiz adet yumurta kırıp tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır. Lezzetli
pazı kökü kavurması, servise hazırdır.
Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.