Pazı Böreği Nasıl Yapılır

Pazı böreği nasıl yapılır, pazı mutfaklarımıza fazla girmese de bazı yörelerde hemen her yemekte kullanılır. Börekler bile pazı kullanılarak yapılır. Aslında ıspanakla yaptığınız her börek tarifinde pazı kullanabilirsiniz. Ispanakla kardeş gibi benzeyen bu yararlı sebzenin faydalarından da yararlanma şansınız olur. Hazmı kolay olduğundan, böreğin daha hafif olmasına yardımcı olur.
İçeriğindeki vitaminler, mineraller pazı tüketmemiz gerektiğine işaret ediyor. Pazı böreği nasıl yapılır, iç harcı nasıl hazırlanır bunlara bir göz atalım. Herkese kolay gelsin.

Pazı böreği için gereken malzemeler

  • 700 gram pazı (Yaklaşık 1,5 demet gelir)
  • 5 adet hazır yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gram tatlı lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeterince karabiber ve tuz

Pazı Böreği Nasıl Yapılır Sosu için

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • Biraz tuz

Üzerine sürmek için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • Biraz susam
Pazı böreği nasıl yapılır?

Pazıları börek için hazırlamakla işe başlayalım. Güzelce yıkadıktan sonra süzülen pazıların orta kısımdaki sert yerlerini kesin. Yaprak kısımlarını ise ince doğrayalım. Tavanın içinde zeytinyağında önce doğradığımız soğanı hafif kavuralım. Buna ince doğranmış pazıları ilave ederek, kavurmaya devam edelim. Karabiber ve tuz ilavesini de yapınca, pazıları suyunu çekene kadar pişmesini sağlayalım.
Ocağı kapatalım ve kavurma ılındığında lor peynirini içine karıştıralım. Böreğin pazılı harcı hazır. Şimdi sosu hazırlamaya başlayabiliriz.

Bir kâsede unu, Ayçiçek yağı ve tuzu karıştırıp, çırpalım. Yufkanın birini tezgâha açalım. Bunu sekiz tane üçgen olacak şekilde keselim. Aynı sigara böreği yapar gibi kesin. Önce yufkaya hazırlana sostan sürün. Ardından pazılı iç harcını yufkaların geniş yerine yeterince koyalım. Bunları sigara böreğine benzer şekilde geniş kenarından başlayarak rulo yaparak saralım. Börekleri yağlanmış fırın tepsisi içine yan yana dizin. Diğer yufkalar içinde aynı işlemleri yapın. Normalde 5 yufka bir fırın tepsisine yeter. Böreklerin üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağı çırparak sürün. Üzerlerine biraz da susam serpebilirsiniz. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya başlasın. Tepsiyi kızan fırına atın ve pazılı börekler kızarana kadar pişirin. Pazılı böreği sıcak olarak çayla birlikte ikram edebilirsiniz. Arzu edenler böreği kendi yaptıkları hamurdan yufka açarak da hazırlayabilir. Çok da lezzetli olacağını görebilirsiniz. Börekleri aynı zamanda gül böreği, tepsi böreği şeklinde de hazırlayabilirsiniz. Pazı böreği nasıl yapılır, sanırız anlatabildik. Sizler içinde farklı bir lezzet olacaktır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 16:32:39
Pazı Böreği Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pazı Böreği Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pazı Böreği Nasıl Yapılır"
Mevsim sebzelerinden börek yapmayı çok seviyorum. Yeşillik denince akan sular duruyor. Pazı ise genellikle tavada yaptığım bir sebze yemeği. Böreğini hiç denemedim. Pazı böreği yaparken pazıları öncesinde ne kadar haşlamak gerekir? Haşlamadan direkt yıkayıp hamurun arasına koysak fırında pişer mi?
Selda . 24.10.2018 20:08:17

Pazı Sapı Turşusu

Pazı Sapı Turşusu, Pazı bitkisinin genelde yemekleri bilinse de turşusu da yapılan bir bitkidir. Özellikle de kış aylarında yetişiyor olması açısından tamda ...
Devamını Oku

Pazı Sapı Yemeği

Pazı sapı yemeği. Pazı bitkisi ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgâhlarında yerini alan hem yemek olarak hem de çiğ olarak salata şeklind...
Devamını Oku

Pazı Tavası

Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen pazı bitki...
Devamını Oku

Pazı Graten

Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilirliğini ...
Devamını Oku

Pazı Turşusu

Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında en...
Devamını Oku

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besleyici old...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı Salatası

Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgâhlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır h...
Devamını Oku

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (Kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminleri de ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı Kavurması

Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve...
Devamını Oku

Pazı Borani

Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden bir...
Devamını Oku

Pazı Suyunun Faydaları

Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Isp...
Devamını Oku

Pazı Sapı Kavurması

Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplar...
Devamını Oku

Pazı Dolması

Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını ...
Devamını Oku

Pazı Bitkisi

Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde ...
Devamını Oku

Pazı Salatası

Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı

Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesim...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı

Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalar...
Devamını Oku

Pazı Kavurması

Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgâhların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde y...
Devamını Oku

Pazı Çorbası

Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir ya da öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek ...
Devamını Oku

Pazı Yaprağı

Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi terc...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024