Pazı Borani

Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden birisi de birçok vitamin ve mineral deposu olan pazı olmalıdır bence. Pazı, mutfağımızda değişik tadı ile yemeği, sarması, turşusu ile oldukça çok çeşitli seçenekler sunan bir sebzedir, bu yemeklerden birisi de pazı borani yemeğidir, hazırlanması kolay, isterseniz sade, isterseniz yoğurtlu tüketebileceğiniz, değişik lezzeti ile oldukça seveceğiniz bir yemek çeşidi olacaktır.

Pazı borani malzemeler

  • 1 Bağ pazı
  • 1 Adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya varsa zeytinyağı
  • 1 Yemek kaşığı dolusu pirinç
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 1 Küçük kâse yoğurt
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı sıvı yağ veya varsa zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber

Pazı borani nasıl yapılır?


Pazıları güzelce doğrayıp yıkayarak bir süzgece koyup suyunun süzülmesini sağlayın, diğer taraftan soğanları ince ince doğranır bir tencereye sıvı yağ konularak ısıtılır, üzerine ince doğranmış soğanlar ilave edilerek soğanlar sarı bir renk alana kadar kavrulur. Kavurduğunuz soğanların üzerine ince doğranmış pazıları ve pirinci de ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık bir ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişmeye bırakılır.
Pazılar körpe değilse ve pişmiyorsa üzerine biraz kaynar su ilave edebilirsiniz, ama fazla su ilave etmeyin. Pazılar ve pirinç yeteri kadar yumuşak bir hal aldıysa üzerine tuzu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Üzerine yoğurt ilave edecekseniz bir kâse yoğurdun üzerine rendelenmiş iki diş sarımsağı ilave edip biraz da tuz ilave ettikten sonra iyice çarpalım üzerinde gezdirelim, sıvı yağ veya zeytinyağında yaktığımız pul biberi de üzerinde gezdirerek servis yapabilirsiniz. Yoğurt ilave etmek tamamen sizin tercihinize bağlıdır isterseniz sade olarak da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

20.01.2024 10:59:14
Pazı Borani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pazı Borani Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pazı Borani"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yumurtalı Pazı

Yumurtalı Pazı, pazı ıspanak ailesine ait bir sebzedir. Yaprakları oldukça iridir. Sağlığa faydası saymakla bitmez. Yüksek oranda C ve K vitamini içerir. Kan...
Devamını Oku

Pazı Sapı Turşusu

Pazı Sapı Turşusu, Pazı bitkisinin genelde yemekleri bilinse de turşusu da yapılan bir bitkidir. Özellikle de kış aylarında yetişiyor olması açısından tamda ...
Devamını Oku

Pazı Sapı Yemeği

Pazı sapı yemeği. Pazı bitkisi ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgâhlarında yerini alan hem yemek olarak hem de çiğ olarak salata şeklind...
Devamını Oku

Pazı Tavası

Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen pazı bitki...
Devamını Oku

Pazı Graten

Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilirliğini ...
Devamını Oku

Pazı Turşusu

Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında en...
Devamını Oku

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besleyici old...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı Salatası

Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgâhlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır h...
Devamını Oku

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (Kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminleri de ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı Kavurması

Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve...
Devamını Oku

Pazı Suyunun Faydaları

Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Isp...
Devamını Oku

Pazı Sapı Kavurması

Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplar...
Devamını Oku

Pazı Dolması

Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını ...
Devamını Oku

Pazı Bitkisi

Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde ...
Devamını Oku

Pazı Salatası

Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı

Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesim...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı

Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalar...
Devamını Oku

Pazı Kavurması

Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgâhların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde y...
Devamını Oku

Pazı Çorbası

Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir ya da öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek ...
Devamını Oku

Pazı Yaprağı

Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi terc...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024