Lorlu Pazı Sarması

Lorlu Pazı Sarması, Kendiliğinden yetişen büyük, çok yapraklı olan pazı A ve C vitaminleri yönünden zengin bir bitkidir. Günümüzde pazı ile çeşitli yemek tarifleri vardır. Lorlu pazı sarması da bu tariflerin içinde en başlarda yer alır. Pazı yaprakları lor ve bulgurla hazırlanan harç ile sarılır. Zeytin yağlı yemeklerin arasındadır. Hafifi ve lezzetli tadı ile sofranızın en güzel yerinde yer alacaktır.
Büyük, küçük demeden ailenizin favori yemeği olacaktır.

Lorlu Pazı Sarması Malzemeleri

  • 1 Demet pazı yaprağı
  • 1 Adet büyük baş kuru soğan
  • 1 Su bardağı bulgur pilavlık olanından
  • 150 Gram lor peyniri tuzsuz
  • 1 Çay kaşığı kurutulmuş reyhan otu
  • 3-4 Dal dere otu
  • 3-4 Dal maydanoz
  • 5-6 yaprak nane
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Su bardağı kaynar su
  • Yarım limon suyu koyunuz
  • 1 Su bardağı süt koyunuz

Lorlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır?


Bir demet pazı yaprağımızı yıkıyoruz. Ocakta tencerede su kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine yıkadığımız pazı yapraklarını atıyoruz. Haşlanan yaprakları çıkarıp süzgecin üzerinde soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pazı yapraklarını sap ve ortalarındaki sert damar ayrılır. Bir su bardağı pilavlık bulguru yıkayalım.
Ayrı bir tencerenin içine rendelemiş olduğumuz kuru soğanı koyalım. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim. Soğanların rengi sarıya dönünceye kadar kavuralım. Üzerine yıkadığımız bulguru ekleyelim birkaç dakika tencerede soğanla harman ederek karıştıralım. Üzerine bir bardak kaynak suyu ilave edelim. Bulgur yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Bulgur pişince ocağı kapatalım soğumaya bırakalım. Maydanozları, dere otunu, reyhan yıkanır. Soğuyan bulguru başka bir kaba alalım. Önce biber ve domates salçasını ilave edip bulguya güzelce yedirelim. Üzerine kıydığımız yeşillikleri ekleyelim. Tuz, karabiber ve loru ekleyerek harcımızı tamamlayalım. Soğuyan pazı yapraklarını ikiye bölelim. Elimizin altındaki tabağa serip bulgurlu harcımızı bir tatlı kaşığı koyup saralım. Kullanacağınız fırın tepsisine tereyağı sürelim. Pazı yapraklarını tepsiye dizelim, üzerine sütü dökelim. Arzu edilirse yaprakların üzerine limon sıkılıp, zeytinyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereli fırına koyalım. Çok kurumasın ya da diri kalmasın diye kontrol edilir. Gerekirse sıcak su ilave edilir. Pişme süresi 25 - 30 dakikadır. Fırından çıkınca servis tabağına alınıp, sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

İyi Günler.
23.01.2024 04:22:53
Lorlu Pazı Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lorlu Pazı Sarması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Lorlu Pazı Sarması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Pazı Sapı Turşusu

Pazı Sapı Turşusu, Pazı bitkisinin genelde yemekleri bilinse de turşusu da yapılan bir bitkidir. Özellikle de kış aylarında yetişiyor olması açısından tamda ...
Devamını Oku

Pazı Sapı Yemeği

Pazı sapı yemeği. Pazı bitkisi ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgâhlarında yerini alan hem yemek olarak hem de çiğ olarak salata şeklind...
Devamını Oku

Pazı Tavası

Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen pazı bitki...
Devamını Oku

Pazı Graten

Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilirliğini ...
Devamını Oku

Pazı Turşusu

Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında en...
Devamını Oku

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besleyici old...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı Salatası

Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgâhlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır h...
Devamını Oku

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (Kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminleri de ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı Kavurması

Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve...
Devamını Oku

Pazı Borani

Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden bir...
Devamını Oku

Pazı Suyunun Faydaları

Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Isp...
Devamını Oku

Pazı Sapı Kavurması

Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplar...
Devamını Oku

Pazı Dolması

Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını ...
Devamını Oku

Pazı Bitkisi

Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde ...
Devamını Oku

Pazı Salatası

Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pazı

Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesim...
Devamını Oku

Yoğurtlu Pazı

Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalar...
Devamını Oku

Pazı Kavurması

Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgâhların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde y...
Devamını Oku

Pazı Çorbası

Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir ya da öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek ...
Devamını Oku

Pazı Yaprağı

Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi terc...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024