Pazılar çok güzel şekilde yıkanıp temizlendikten sonra, yaprakların alt kısımlarını sert oldukları için daha ince, yaparak kısımlarını ise biraz daha büyük olacak şekilde doğruyoruz. Pazıda tıpkı ıspanak gibi hacimli olmasına karşın pişirilirken tüm hacmini kaybederek küçülür. Bu sebepten yaprak uçlarını doğrarken biraz büyük doğranır. Soğanları soyduktan sonra ince, ince yemeklik olarak doğruyoruz. Yemeği pişireceğimiz tencereyi ocağın üzerine alarak altını açıyoruz. Doğradığımız soğanları sıvı yağla birlikte pembeleşinceye kadar kızartmaya bırakıyoruz. Diğer taraftan sarımsakları soyup ince, ince doğruyoruz. Soğanların içerisine ekliyoruz ve Kıymayı da ekliyoruz. Kıyma biraz pişince bir yemek kaşığı domates salçasını yarım çay bardağı su katarak salçayı inceltiyoruz. Bunu pişen kıymanın içerisine ekliyoruz. Doğranmış pazıları alarak tenceredeki pişen kıymaya ekliyoruz.
Pazı kendi kendine sulanacaktır. Kendi suyu ile 5-6 dakika piştikten sonra pirinçleri ve pul biberi de serpiştiriyoruz. En son tuzunu serpiştirip yaprakların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyerek kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte yumuşayıp kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.
Kıymalı pazı yemeğimiz hazırdır. Yemeğin yanında yoğurt kullanarak servis yapılabilir.
Afiyet olsun.