Öncelikle pazıların yıkanması ve çamurundan ayıklanması gerekir. Daha sonra yıkanan pazılar ıspanak gibi doğrandıktan sonra derince bir tencere içerisine alınarak üzerine bir baş kuru soğan, havuç ve patates rendelenerek, daha sonra içerisine yumurtalar kırılır. Daha sonra mısır unu da ilave edilerek tüm malzemeler el ile iyice karıştırılır. Karışım bir kenarda beklerken büyük bir tava içerisine sıvı yağ ilave edilerek bir fırça yardımı ile iyice tavanın her yerine sürülür. Daha sonra ocak üzerinde kısık ateşte ısınmaya bırakılan tavanın içerisine daha sonra pazı karışımı ilave edilir.
İnce bir tabaka haline gelinceye kadar tüm tavanın tabanına bir tahta kaşık yardımı ile iyice dağıtıldıktan sonra üzerine el ile baskı uygulanır. Daha sonra kısık ateşte pişmesi beklenir. Daha sonra pişen alt yüzü diğer tarafla değiştirilerek diğer yüzünde pişmesi beklenir. Artık pazı tavamız hazır ve servis edilebilirdir.
Afiyet olsun.