Pazının yaprak kısımları kesilerek sapları ayrılır iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Diğer taraftan soğanlar rendenin ince tarafından geçirilir tencereye konulur, üzerine margarin yağı veya tereyağı ile ince ince kıydığımız pazı sapları da ilave edilerek 5 dakika kadar kavrulur. Pazı sapı ve soğan kavrulduktan sonra, üzerine pirinç ve domates salçası da ilave edilir, dilerseniz domates salçasına ilave olarak değişik az bir acı tadı vermesi için, yarım çorba kaşığı kadar biber salçası da ilave edebilirsiniz.
Üzerine yeteri kadar ama fazla olmamak şartı ile su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın, 10 dakika piştikten sonra üzerine ince doğradığınız 2 diş sarımsağı da ilave ederek birkaç dakika daha kaynatın. Pazı sapı yemeğiniz hazırdır artık tabaklara alarak sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.