{ "title": "Zeytinyağlı Pazı", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Zeytinyagli-Pazi-36.jpg", "date": "21.01.2024 11:26:12", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerinde yaygın olarak tüketilen zeytinyağlı pazı, kış aylarında çok daha fazla tüketilmektedir. Aslında bu yemeğin kış aylarında çok daha fazla tüketilmesinin nedeni direk olarak pazının kış sebzesi olmasıdır. Pazı, küçük çiftçiler tarafından bahçelerde yetiştirilmese bile daha büyük tarım ile uğraşan insanlar tarafından yetiştirilerek satışa sunulmaktadır. Mevsimi kış olan bu bitki, kış aylarında hem bol hem de ucuz olduğu için kışın insanlar bu yemeği sık sık yapmaktadır. Yapılışı biraz zahmetli olduğu için tüketim miktarı az da olsa düşmektedir. Fakat bu düşüşe rağmen zeytinyağlı pazı ülkemizde yaygın bir şekilde tüketilir. Pazının normal şekillerde yapılanları da bulunmaktadır. Hatta birçok kişi pazıyı salata, meze ya da bol olarak tüketse bile zeytinyağlı pazı, birçok kişiye göre pazının en lezzetli halidir. Özellikle içerinde bulunan zeytinyağı, pazıya ayrı bir lezzet katmaktadır. Eğer sizlerde zeytinyağlı pazıyı öğlen yemeği için ya da akşam yemeği için yapmak istiyorsanız aşağıdaki malzemeleri hazırlayarak yapılış işlemlerin takip edebilirsiniz. Vereceğimiz tarifle çok kolay bir şekilde zeytinyağlı pazı yapabilirsiniz.