{ "title": "Zeytinyağlı Pazı Sarması", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Zeytinyagli-Pazi-Sarmasi-79.jpg", "date": "18.01.2024 22:41:39", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Pazı Sarması, pazı oldukça faydalı ve bir o kadar da lezzetli bir sebzedir. Ispanak familyasındandır. Kış aylarında çok fazla tercih edilir. Pazı her yörede yaygın olarak tüketilse de Erzurum yöresinde daha sık olarak yapılır. Yapılışı yöreden yöreye farklılık gösterir. Birbirinden farklı şekillerde yemekleri yapılır. Örneğin kavurması, çorbası, yumurtası ve salatası da yapılabilir. Aralarında en yaygın olarak tüketilen yemeği sarmadır. Sarmalar ister zeytinyağlı ister parça etli yapılabilir. Damak zevkine göre yemeğin içerisine konulan malzemeler değişkenlik gösterebilir. Yapımı oldukça kolaydır ve kısa sürede hazırlanır. İster akşam yemeklerinde sıcak olarak ister beş çayı toplantılarında soğuk olarak servis edilebilir.