{ "title": "Zeytinyağlı Pazı Kavurması", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Zeytinyagli-Pazi-Kavurmasi-27.jpg", "date": "23.01.2024 06:18:27", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Zeytinyağlı pazı kavurmasını çeşitli sebze ekleyip çeşitlendirilmelidir.

Zeytinyağlı Pazı Kavurması Malzemeleri
Sosu için
Zeytinyağlı Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?

İlk olarak pazıların saplarını ve sert olan kısımlarını iyice temizleyin. Temizledikten sonra bol su ile yıkayın. Yıkama işlemi bitikten sonra suyunun süzmesi için yarım saat bekleyin. Daha sonra temizlenmiş ve suyu süzülmüş pazıları bir parmak kalınlığında doğrayın. Yayvan bir tavanın içine kuru soğanı yemeklik olarak küçük küçük doğrayın. Patatesi ve domatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Tavanın içine pazı, patates, soğanı zeytinyağı ilave edip orta ateşte kavurmaya başlayın. Patatesleri pişene kadar kavurun. Ara da bir kapağı kapatıp patatesleri pişmeye bırakın. Patates piştikten sonra üzerine domates rendesinin ardından baharatları ekleyin. Zeytinyağlı pazı kavurması ara ara karıştırın. Daha sonra tencerenin kabağını kapatıp 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan indirin. Servis tabağına yavaş kaydırarak şekli bozulmadan alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp ikram edin.

Afiyet Olsun.

" } ] }