{ "title": "Yoğurtlu Pazı Salatası", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Yogurtlu-Pazi-Salatasi-28.jpg", "date": "19.01.2024 14:30:55", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgâhlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır hale geldi artık. Ben de bugün sizinle birlikte yoğurtlu pazı Salatası tarifini yapmak istedim. Yoğurtlu pazı salatası ekmek banarak yemeyi sevdiğim salatalardan biridir. Yapımı kolay malzemesi de az, et ve tavuk yemeklerinin yanında serin serin çok iyi bir eşlikçi oluyor. Genellikle tabakta servis edebileceğiniz gibi süzme yoğurt kullanarak da minik ekmek dilimlerinin üzerine sürerek davet sofralarınızda kanepe şeklinde konuklarınıza sunabilirsiniz. Ama ekmeğin ıslanarak yumuşayacağını göz önünde bulundurarak servisten kısa bir süre önce hazırlamaya dikkat etmelisiniz. Ben pazının saplarını ayırıp çorba yapımında kullanıyorum. Ama ayrı ayrı iki tarifle uğraşmak istemiyorum derseniz saplarını da salataya kullanabilirsiniz. Çok ince doğramak şartıyla kolay pişmesi için.

Yoğurtlu Pazı Salatası Malzemeleri
Yoğurtlu Pazı Salatası Nasıl Yapılır?

Pazı yapraklarının saplarını ayıralım, (Sapları kullanılmayacak). Yapraklarının ortalarında eğer sert kısmı var ise bunları da kesip alalım. Yapraklarını ince ince doğrayalım. Daha sonra tavayı ocağın üzerine koyarak sıvı yağı üzerine koyarak yağı kızdırın ve yaprakları ilave edin. Sonra kısık ateşte yaprakları suyunu iyice çekine kadar pişirin ve suyunu çekinceye kadar birkaç dakikada daha yağda kavurun. Kavrulmuş olan pazıları bir kapın içine alın sonra da soğumasını bekleyin. Ayrı bir kabın içinde yoğurt koyalım sonra sarımsakları ezerek yoğurdun içine koyup, tuzunu da atın karıştırın ve soğuyan pazıların üzerine dökün sonra da yine yavaşça karıştırın ve servis edeceğiniz tabağa içine alın. Sonra da tavaya bir miktar yağ dökelim ve 1 çay kaşığı pul biberi de ilave edelim 1 dakika kadar bir süre yağı kızdırın. Yoğurtlu pazı salatasının üzerine kaşıkla dökerek servis edin.

Afiyet olsun.

" } ] }