{ "title": "Pazı Yoğurtlaması", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Yogurtlamasi-41.jpg", "date": "19.01.2024 09:51:58", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Pazı yoğurtlaması; Değişik lezzet ve tatlarda yemekleri yapılan pazı bitkisinin yoğurtlu olarak yapılanı da sıkça tüketilen ve de yapılan bir soğuk meze türüdür. Özellikle balık yemeklerinin yanına çok yakışan pazı yoğurtlaması, Akdeniz yöresine ait bir bitkiden pazıdan yapılır. Pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olduğundan ıspanak ile yapılan her şey pazı ile de yapılır. Ayrıca besin değerleri açısından öksürük ve ağrılara iyi geldiğinden ve kanamayı hamilelikte düzenlemesinden ötürü mutlaka mevsiminde tüketilmesi gereken bir bitkidir. Ayrıca pazı bitkisinin bir diğer önemli özelliği de yabani olarak yetişmesidir.