{ "title": "Pazı Yetiştiriciliği", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Yetistiriciligi-66.jpg", "date": "19.01.2024 01:56:45", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Pazı yetiştiriciliği, pazı ülkemizin en fazla Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilir, buralarda daha fazla tüketilir. Özellikle şeker pancarı yetiştirilen bölgelerde bitkinin çapa ve seyreltme zamanında şeker pancarının genç bitkileriyle sonraki genç yapraklarının aynı pazı gibi kullanılması nedeniyle, buralarda pek pazı tüketimi olmaz. Pazı aslında ekonomik değeri fazla olmayan bir sebzedir. Üretimi oldukça düşüktür. Akdeniz ülkelerinden dünyaya yayılan pazı soğuklara daha dayanıklı olduğundan, kuzey bölgelerde kırmızı pancardan daha fazla yetiştirilir. Kışı karın altında geçirebilen bir sebzedir. Kök yapısıyla pancara benzeyen pazı, bazı hallerde derinlere inerek kazık kök oluşturur. Bu özelliğiyle susuzluğa karşı dayanıklı olur.