{ "title": "Pazı Yemeği", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Yemegi-69.jpg", "date": "20.01.2024 06:32:28", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Pazı yemeği: Pazı sebzesi organik yemeklerin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Birçok meyve ve sebzede (Gdo) lu iken ya da hormonlu ve aşırı ilaçlarla yetiştirilmiş ürünleri alıp, yemek yapmak zorunda kalıyoruz. Pazı az bulunan doğal ürünlerden bir tanesidir, bu doğal sebzeleri yapabildiğimiz ölçüde sofralarda yer vermeliyiz. Yapımı çok kolay ve zahmetsizdir. Yemeği yanında kâse yoğurtla birlikte ya da sarımsaklı cacıkla servis edebilirsiniz ya da et seviyorsanız kıymalı da yapabiliriz, bu tamamıyla sizin damak tadınıza bağlıdır. Şimdi doğal pazı yemeğinin tarifine geçelim.

Pazı yemeği için gerekli olan malzemeler
Pazı yemeği nasıl yapılır?

Yemeğe başlamadan önce pazıları temiz bir şekilde yıkadıktan sonra, ince ince doğruyoruz. Sonra kuru soğanı soyarak çok iri olmadan yemeklik olacak şekildedoğruyoruz. İçerisinde yemek pişirilecek bir tencereyi ocağa alıp sıvı yağı ya da (Zeytinyağını) ısıtıyoruz. Doğradığımız kuru soğanları pişirmeye başlıyoruz. Kuru soğanlar kızarırken bizde 2 diş sarımsağı çok ince doğrayarak, tenceredeki alarak soğanlarla birlikte pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra, küp-küp doğrayıp soğanların içerisine ekliyoruz. Domates ve biber salçasını da ekleyerek 1-2 dakika kadar karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve bulguru ekleyin içerisine bir çay bardağı kadar su ilave ederek sulandırıyoruz. En son pazı yapraklarını da koyup karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pazılar kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }