{ "title": "Pazı Tavası", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Tavasi-84.JPG", "date": "19.01.2024 23:43:34", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen pazı bitkisinin rengi yeşil olup tava gibi birçok değişik lezzette yemeği yapılmaktadır. Turşusundan salatasına sarmasından mıhlamasına kadar birçok çeşit yemeği bulunan pazı bitkisi besin değeri açısından önemli bir besin kaynağıdır. Pazı tava yemeği mısır unu ile yapıldığından diğer tava çeşitlerinden biraz daha farklı bir lezzet içermesinden ötürü sizlere tarifini vermek istedim. O yüzdende mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Pazı Tavası malzemeleri
Pazı Tavası nasıl yapılır?

Öncelikle pazıların yıkanması ve çamurundan ayıklanması gerekir. Daha sonra yıkanan pazılar ıspanak gibi doğrandıktan sonra derince bir tencere içerisine alınarak üzerine bir baş kuru soğan, havuç ve patates rendelenerek, daha sonra içerisine yumurtalar kırılır. Daha sonra mısır unu da ilave edilerek tüm malzemeler el ile iyice karıştırılır. Karışım bir kenarda beklerken büyük bir tava içerisine sıvı yağ ilave edilerek bir fırça yardımı ile iyice tavanın her yerine sürülür. Daha sonra ocak üzerinde kısık ateşte ısınmaya bırakılan tavanın içerisine daha sonra pazı karışımı ilave edilir. İnce bir tabaka haline gelinceye kadar tüm tavanın tabanına bir tahta kaşık yardımı ile iyice dağıtıldıktan sonra üzerine el ile baskı uygulanır. Daha sonra kısık ateşte pişmesi beklenir. Daha sonra pişen alt yüzü diğer tarafla değiştirilerek diğer yüzünde pişmesi beklenir. Artık pazı tavamız hazır ve servis edilebilirdir.

Afiyet olsun.
" } ] }