{ "title": "Pazı Tarifleri", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Tarifleri-69.jpg", "date": "19.01.2024 20:21:28", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "
Pazı tarifleri, Pazı ıspanağa benzeyen bir sebzedir ve çok fazla yerde kullanılır. Çok çeşit yemek türleri vardır. Bunun dışında salatalarda, hatta turşularda bile kullanılır. Bunun yanında pazının insan hayatında çok önemli bir yeri vardır. Çok yararlı bir sebzedir. Pazı bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan bir sebzedir. Deri hastalıklarına iyi gelir. Kabızlığı önler, öksürüğe iyi gelir, iştah açıcı özelliği vardır, apseye, şişliğe iyi gelir. Beyne çok yararlıdır. Kan şekerini düzenler. İdrar söktürür. Kansızlığa iyi gelir. Tansiyonu dengeler. Çorbalarda, ana yemeklerde, dolmalarda, salatalarda pazının önemli bir yeri vardır ve çok lezzetli bir sebzedir.

Pazı kavurması tarifi malzemeleri
Pazı kavurması tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak pazılar iyi bir şekilde yıkanır ve ince ince doğranır. Kaynayan suya bulgur ve pazılar atılır. Piştikten 7- 8 dakika sonra fazla su süzülür. Soğan ince ince doğranır. Bir tencereye biraz sıvı yağ ilave edilir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanın içerisine biber salçası ve domates salçası ilave edilir. Daha sonra tencereye pişen bulgurlu pazı ilave edilir. İçerisine kimyon, tuz, pul biber, karabiber ilave edilir ve çekilmesi beklenir. Çeken Pazı kavurması servis tabağına koyulur ve servis edilir.

Pazı çorbası tarifi malzemeleri
Pazı çorbası tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak pazı bol suda iyi bir şekilde yıkanır ve ince ince doğranır. Daha sonra patates ve soğanlar soyulur ve küp-küp doğranır. Bir tencereye tereyağı koyulur ve eritilir. Eriyen tereyağının içine un koyulur ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan unun içerisine doğranmış pazı yaprağı, doğranmış soğan ve doğranmış patates koyulur. İçerisine su ve süt ilave edilir ve karıştırılır. Piştikten sonra karıştırıcı ile iyice ezilir. Daha sonra içerisine krema, tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Biraz kaynadıktan sonra sıcak bir şekilde servi edilebilir.

Pazılı levrek sarma tarifi malzemeleri
Pazılı levrek sarma tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak levrekler iyice temizlenir ve kafaları kopartılır. Her bir levrek 3 eşit parçaya ayrılır. Her bir parçanın her tarafına karabiber ve tuz sürülür. Mantarlar ince bir şekilde kıyılır. Bir tavaya ince doğranmış mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur. İçerisine krema, 1 bardak su ve un eklenip iyice kaynatılır. Kaynayan suya her pazı yaprağı batırılıp çıkartılır. Pazı yapraklarının içerisine levrek koyulur ve sarılır. Bir tepsiye bütün sarılan levrek ve pazılar dizilir. Hazırlanmış olan sos üzerine dökülür ve 20 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pazılı levrek sarma piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.
" } ] }