{ "title": "Pazı Sarması", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Sarmasi-74.jpg", "date": "19.01.2024 05:00:00", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Pazı sarması; Pazı bitkisi yabani olarak yetişen ve özellikle Akdeniz havzasında tüketilen bir bitkidir. Ülkemizde birçok çeşit yemeği yapılsa da en yaygın bileneni ve yapılanı sarmasıdır. Pazı sarması hem etli hem de zeytinyağlı yapılabilen bir yemektir. Her ne kadar etli yemekler revaç da gibi görünse de mutfağımızda zeytinyağlıların da ayrı bir yeri vardır. O nedenle de ben sizlere zeytinyağlı pazı sarmasının tarifini vereceğim. Saplarından tutunda yapraklarına kadar her yeri kullanılan pazı bitkisinin sarmada geniş olan yaprak kısımları kullanılmaktadır.