{ "title": "Pazı Sapı Yemeği", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Sapi-Yemegi-93.jpg", "date": "21.01.2024 06:48:14", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Pazı sapı yemeği. Pazı bitkisi ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgâhlarında yerini alan hem yemek olarak hem de çiğ olarak salata şeklinde de tüketilen yapraklarından olduğu kadar, saplarından da gerek pazı sapı turşusu gerekse pazı sapı yemeği gibi çeşitli şekilde faydalanılan oldukça besleyici bir bitkidir. İçinde barındırdığı çeşitli vitamin ve minerallerle hastalılara karşı koruması bakımından kışın en sevilen yemeklerindendir. Ispanakta olduğu gibi yoğurtlu olarak da yemeği yapılabilir ve toplam kalori miktarı ise 100 gram pazı yaklaşık 19-20 kalori civarındadır. Bu kadar faydası olan bir bitkinin de yemek tarifini vermeden olmaz elbet.

Pazı sapı yemeği malzemeleri
Pazı sapı yemeği nasıl yapılır?

Pazının yaprak kısımları kesilerek sapları ayrılır iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Diğer taraftan soğanlar rendenin ince tarafından geçirilir tencereye konulur, üzerine margarin yağı veya tereyağı ile ince ince kıydığımız pazı sapları da ilave edilerek 5 dakika kadar kavrulur. Pazı sapı ve soğan kavrulduktan sonra, üzerine pirinç ve domates salçası da ilave edilir, dilerseniz domates salçasına ilave olarak değişik az bir acı tadı vermesi için, yarım çorba kaşığı kadar biber salçası da ilave edebilirsiniz. Üzerine yeteri kadar ama fazla olmamak şartı ile su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın, 10 dakika piştikten sonra üzerine ince doğradığınız 2 diş sarımsağı da ilave ederek birkaç dakika daha kaynatın. Pazı sapı yemeğiniz hazırdır artık tabaklara alarak sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun.
" } ] }