{ "title": "Pazı Sapı Kavurması", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Sapi-Kavurmasi-78.jpg", "date": "21.01.2024 07:15:03", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplarından kavurma yapabilirsiniz. Pazı sapı kavurması besleyici özellikleriyle beğeniniz kazanacaktır. Bu tarifi çok değişik şekillerde hazırlayan var. Bazıları kavurmada havuç kullanır, bazıları pazı saplarını kavurmadan önce haşlamayı tercih eder. Hatta kavurmayı yumurtalı bile yapan var. Farklı şekillerde pazı sapı kavurması yemek isterseniz bunları da deneyebilirsiniz. Vereceğimiz tarifi de beğeneceğinizi umuyoruz. Oldukça lezzetli oluyor. Hazırsanız hemen hazırlıklara başlayalım. Herkese kolay gelsin.

Pazı sapı kavurması için gereken malzemeler
Pazı sapı kavurması nasıl yapılır?

Pazı saplarını güzelce yıkayın. Bunları ince doğrayarak pişmeye hazırlayın. Tavanın içine zeytinyağını koyarak kızdırmaya başlayın. Buna yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve sivri biberleri ilave edin. Bunları hafif kavurarak, içine pazı saplarını atın. Önce kısık ateşte pazı sapları iyice pişene kadar kavurun. Biraz suyunu salan pazı sapları güzel pişmeli. Suyunu çekince içine biber salçasını koyarak, kavurmayı sürdürün. Pazı sapı kavurması içine istediğiniz oranda tuz ilave edin. İstenen yumuşaklığa gelinceye kadar ocakta pişen pazı sapı kavurmasının altını kapatın. Servis tabaklarına aldığını kavurmanın üstüne biraz sarımsaklı yoğurt koyun. Tavada tereyağı ile kızdırdığınız kırmızı pul biberden biraz gezdirin. Daha sonra servisi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }