{ "title": "Pazı Salatası", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Salatasi-14.png", "date": "19.01.2024 18:51:32", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı durabilir. Sizlere lezzetli olduğunu düşündüğüm bir tarif ile salatayı hazırlamaya başlayalım.

Pazı salatası için gerekli malzemeler
Pazı salatası nasıl yapılır?

İçerisinde pazıların haşlanacağı bir tencereyi ocağın üzerine alarak ocağın altını açıyoruz. Kaynaması için üzerine 3 su bardağı su bırakıyoruz. Pazıları güzelce temizledikten sonra, kaynamakta olan suyun içerisine bırakıyoruz. 4-5 dakika haşlandıktan sonra ocaktan alarak süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz. Tencereyi tekrar ocağın üzerine alıp, içerisine az miktarda sıvı yağ dökerek ısıtıyoruz. Diğer taraftan kuru soğanı soyup ince, ince doğradıktan sonra yağın içerisinde hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Havuçları yıkayıp bıçağın ağzını kullanarak soyuyoruz. Sonra rendeleyerek kavrulan soğanın içerisine ekliyoruz. Havuçlar ve soğanlar hafif ateşte kavrulurken, bizde süzgeçte duran pazıları alıp tahta üzerinde doğruyoruz. Kavrulan malzemelerin üzerine ekleyerek birkaç dakika daha kavuruyoruz. Sonra ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.

Süzme yoğurdu alıp (Süzme yoğurt yoksa normal yoğurdu da kullanabiliriz) içerisine sarımsakları rendeliyoruz. Kavrulmuş olan pazılarla birlikte karıştırıyoruz. Pul biber ve tuzunu da ekledikten sonra karıştırıyoruz. Salatayı servis edeceğimiz kaselere alıyoruz. Sonra üzerini süslemek için dilerseniz biraz tereyağı eritip üzerine gezdirebilirsiniz ya da domates sosu da olabilir. Pazı salatası hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }