{ "title": "Pazı Mezesi", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Mezesi-48.jpg", "date": "18.01.2024 23:29:21", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "Pazı Mezesi: Pazı mezesi Hatay yöresine ait en çok aranan, olmazsa olmaz olan gözde mezelerinden birdir pazı mezesi. Öbür meze çeşitleri de güzeldir tabi ki ama pazı mezesi çok başkadır. Yapılması çok kolay ve çok da basittir. Pazı mezesi masalarımıza her zaman koyabileceğimiz çok leziz ve değişik bir çeşit meze türüdür. Pazı mezesinin yapılışında alınacak malzemelerin çok taze olması ve aynı zamanda da çok güzel olması gerekir. Balık olan masalarımıza çok yakışır ve de damak lezzetini tam anlamı ile daha güzel ve tamamlayıcıdır.

Pazı mezesi için gerekli malzemeler
Pazı mezesi nasıl yapılır?

Malzemeleri aldıktan daha sonra yapmak için hazırlayalım. Burada en çok dikkat etmemiz gereken konu pazıları bir güzel tertemiz yıkayalım ve daha sonra bir doğrama tahtası üzerinde pazıları ufak, ufak doğrayalım ve bir tencerede kaynamış suyun içine katalım ve bir güzel haşlayalım ve daha sonra haşlanmış pazıları sudan alıp suyunu süzelim ve bir az derin bir salata tabağına koyalım ve üzerine süzme yoğurdu ekleyelim ve iyice karıştıralım. Daha sonra tuzu ilave ediniz. En son olarak meze tabağındaki pazı mezesinin üzerine zeytinyağını ekleyelim. İsterseniz bir az acı pul biber ilave edebilirsiniz, acı sevenler için çok iyi bir tercih olacaktır. Hem yerken çok tat alacağınız hem de görünüşü ile hem gözünüze hem de masanızı hareketlendirici olduğu için çok doğru bir tercihtir.

Afiyet olsun.
" } ] }