{ "title": "Pazı Kavurması Bulgurlu", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Kavurmasi-Bulgurlu-23.jpg", "date": "19.01.2024 17:25:22", "author": "damla şahin", "article": [ { "article": "
Pazı Kavurması Bulgurlu: Yaz ayları için bulgurlu pazı kavurma midenize çok iyi gelecek. Malum ağır yemekler pek fazla tercih edemiyoruz. Hafif ve faydalı pazı gönül rahatlığı ile yapabilir yiyebilirsiniz. Pazılar evinizin bahçesi varsa orada yetiştirebilirsiniz. Daha sonra taze toplayıp her türlü yemeğini yapabilirsiniz. Bulgur ile karışımı çok güzel lezzetli olacaktır. Kahvaltıda değişiklik isteyelenler bu bulgurlu pazı kavurmayı rahatlıkla yapabilir. Doyurucu ve faydalıdır. Sebze severler için çok güzel bir tariftir.

Pazı Kavurması Bulgurlu Malzemeler: 3 adet pazı doğramak için.
Pazı Bulgurlu Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk olarak taze topladığınız ya da aldığınız pazıları güzelce yıkayın. Pazıların sapları ile yapraklarını birbirinden ayırınız. Ayrı ayrı doğrayıp sudan geçiriniz. Daha sonra kendinize geniş bir tencere alınız. Aldığınız tencerenin içine suyu koyup kaynatınız. Kaynattığınız suyun içine pazı saplarını koyup haşlamaya bırakınız. Haşlanan pazı saplarını suyundan süzüyoruz. Daha sonra tencereye yapraklarını koyup haşlayınız. Ayrı ayrı haşlama sebebi yaprakların ve sapların hemen haşlanmasıdır. Daha sonra tencerenizdeki suyu dökünüz. İçerisine soğanları küp-küp ince doğrayınız. 2 diş sarımsağı doğrayıp ekleyiniz. Yeteri kadar sıvı yağ koyunuz. Ocakta kavrulmaya bırakınız. Soğanları çok yakmamak için çok az 3 çorba kaşığı su koyabilirsiniz. Kavrulan soğan ve sarımsak üzerine 2 çorba kaşığı salça ekleyip kavurmaya devam ediniz. Yıkadığınız pazıları ince ince doğrayınız ve ekleyiniz. Süzdüğünüz bulguru üzerine ekleyiniz. Dibe sarmaması için 1 bardak su ilave ediniz. Tuz ve pul biber istek üzerine karabiber ekleyiniz ve karıştırınız. Hazırladığınız bulgurlu pazı kavurması güzel olması için ocağın altını kısık ateste ayarlayıp tencerenin ağzını kapatınız. Bulgurlar yumuşayıncaya kadar ocağınızı tencerenizi gözetim altında tutunuz. Bulgurlar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatınız pazı kavurmanız hazır olmuştur. İsterseniz üzerine bir yumurta kırabilirsiniz. Bulgurlu pazı kavurmanız piştikten sonra tabaklara koyup gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }