{ "title": "Pazı Graten", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Graten-94.JPG", "date": "19.01.2024 03:13:26", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilirliğini artırmıştır. İster kavurması, sarması, etli yemeği, salatası ve mezesi yapılabilir. Alışılmış pazı yemeklerinden sıkılanlar ise tarifimizi rahatlıkla uygulayabilir. Graten alışılmışın dışında genelde kabak, patates ve patlıcan gibi sebzelerle yapılır. Fakat pazıdan yapılan graten de oldukça lezzetlidir. Yapımı diğer graten tarifleriyle hemen hemen aynıdır. Beşamel sos ile hazırlanır ver fırınlanarak pişirilir. Üstünün nar gibi kızarması açısından kaşar peyniri rendesi tercih edilir. Yanında en çok domatesli makarna yakışır. İster ana yemek olarak ister ana yemek yanına garnitür olarak da servis edilebilir.