{ "title": "Pazı Dolması", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Dolmasi-21.jpg", "date": "19.01.2024 05:27:02", "author": "büşra arslan", "article": [ { "article": "Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını göstermek isteyen hanımların ilk aklına gelen yaprak dolması olur. Fakat Türk mutfağının zenginleşmesi ile kara lahana ve pazı dolması da aileye katılmış oldu. Sizde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirleriniz geldiğinde tatlının farklı bir tat sunmanız pazı dolmanın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Pazı Dolması İçin Gereken Malzemeleri
Sosu için
Pazı Dolması Nasıl Yapılır?

Tüm malzemelerimizi hazırladıktan sonra sıra geldi yapılışına. İlk olarak pazı yapraklarını bir güzel kaynatıyoruz. Kaynamış pazı yapraklarımızın ortasında bulunan damarını kesip tenceremizin dibine zemin hazırlıyoruz. Pazı yapraklarımızı bir süre soğuduktan sonra dolmanın içini hazırlamaya başlıyoruz. Hazırlayacağımız için içine arzuya göre kıyma veya farklı baharat çeşitleri de kullanılabilir. Derin bir kabın içerisine yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz. Üstüne salça, pirinç, karabiber, kuru nane ve tuzu da ilave edip bir güzel karıştırıyoruz. İçimizi de hazırladıktan sonra sıra el lezzetimizi konuşturmaya geliyor. Hazırladığımız pazı yapraklarının içine az miktarda içi alıp güzelce sarıyoruz. Sarma işlemimizi bitirdiğimizde pazı damarlarıyla zemin hazırladığımız tencereye sıralı bir şekilde pazı dolmalarımızı düzüyoruz. Üstüne salça, zeytinyağı, tuzu ve kaynar suyu karıştırıp sos haline getirerek dolmaların üstüne ilave ediyoruz. Kısık ateşte 40-45 dakika pişirdikten sonra servise hazır edin.

Afiyet olsun.

" } ] }