{ "title": "Pazı Borani", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Pazi-Borani-63.JPG", "date": "20.01.2024 10:59:14", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden birisi de birçok vitamin ve mineral deposu olan pazı olmalıdır bence. Pazı, mutfağımızda değişik tadı ile yemeği, sarması, turşusu ile oldukça çok çeşitli seçenekler sunan bir sebzedir, bu yemeklerden birisi de pazı borani yemeğidir, hazırlanması kolay, isterseniz sade, isterseniz yoğurtlu tüketebileceğiniz, değişik lezzeti ile oldukça seveceğiniz bir yemek çeşidi olacaktır.

Pazı borani malzemeler
Üzeri için
Pazı borani nasıl yapılır?

Pazıları güzelce doğrayıp yıkayarak bir süzgece koyup suyunun süzülmesini sağlayın, diğer taraftan soğanları ince ince doğranır bir tencereye sıvı yağ konularak ısıtılır, üzerine ince doğranmış soğanlar ilave edilerek soğanlar sarı bir renk alana kadar kavrulur. Kavurduğunuz soğanların üzerine ince doğranmış pazıları ve pirinci de ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık bir ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişmeye bırakılır. Pazılar körpe değilse ve pişmiyorsa üzerine biraz kaynar su ilave edebilirsiniz, ama fazla su ilave etmeyin. Pazılar ve pirinç yeteri kadar yumuşak bir hal aldıysa üzerine tuzu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Üzerine yoğurt ilave edecekseniz bir kâse yoğurdun üzerine rendelenmiş iki diş sarımsağı ilave edip biraz da tuz ilave ettikten sonra iyice çarpalım üzerinde gezdirelim, sıvı yağ veya zeytinyağında yaktığımız pul biberi de üzerinde gezdirerek servis yapabilirsiniz. Yoğurt ilave etmek tamamen sizin tercihinize bağlıdır isterseniz sade olarak da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }