{ "title": "Fırında Pazı Sarması", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Firinda-Pazi-Sarmasi-61.jpg", "date": "19.01.2024 11:09:53", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Fırında Pazı Sarması, pazı, Ispanakgil familyasındandır. Yaprakları büyük olan bir sebzedir. Ispanak benzemektedir, bol vitaminli olup besleyici ve sindirimi kolaydır. Sarma, diğer adlarıyla Yaprak sarması ya da Yaprak dolması, pirinç ya da bulgur başta olmak üzere çeşitli iç malzemelerin, genellikle beyaz lahana, kara lahana, dut yaprağı, asma yaprağı ya da kiraz yaprağıyla sarılmasıyla yapılan bir yiyecek. Osmanlı mutfağı kökenli olup, Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü topraklarda yapılmaktadır. Kıymalı sarma veya zeytinyağlı sarma şeklinde farklı çeşitleri vardır.

Fırında Pazı Sarması İçin Malzemeleri
Fırında Pazı Sarması Tarifi; Soğanı ve havucu rendeleyin, zeytinyağı ile kavurun. Üzerine pirinç ekleyin karıştırın. 1 çay bardağı sıcak su ve baharatları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve ince kıyılmış dereotu, maydanoz, naneyi ekleyin ve karıştırın. Pazı yapraklarını tahta kaşık yardımıyla kaynar suya yatırın ve ardından soğuk suya alın. Pazı yapraklarının kalın kısmını kesin ve yaprakları 2 kat üst üste yerleştirilerek dikdörtgen şekli verin. Hazırladığımız harcı pazı yapraklarının üzerine yayın ardından rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine yayın. Yapraklarının kenarları içe katlanarak rulo şeklinde sarın. Rulo önce fırın kağıdına ardından alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin ve ardına servis tabağına alıp dilimleyin. Yanına haşlanmış havuç ilave ederek servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }