{ "title": "Etli Pazı Dolması", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Etli-Pazi-Dolmasi-33.jpg", "date": "21.01.2024 06:19:49", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Etli pazı dolması, Türk mutfağımızın vazgeçilmez tatlarından biri olan dolma; her yörede kendine has çeşitlerde yapılmaktadır. Örneğin; İç Anadolu bölgesinde yapılan dolmalar kuru sebzelerden, Karadeniz'de ise yapılan dolma türleri daha çok pazı ve kara lahana kullanılarak yapılmaktadır. Kimileri zeytinyağı kullanmayı, kimileri de et kullanmayı tercih eder dolmalarda. Her yemek çeşidinde olduğu gibi dolmalarda da damak tadına en uygun olanı seçilir mutfaklarda. İlkbahar ve yaz aylarında bulunan taze pazılar, asma yaprağı gibi dolmaya en çok yakışan sebzelerden biridir. Ülkemizin pek çok yerinde yetiştirildiğinden dolayı rahatlıkla bulabiliriz. Hatta kırlarda kendiliğinden bile yetişebilen otsu bir bitkidir. Ayrıca lezzeti dışında, sağlık için de oldukça faydalıdır.