{ "title": "Diyet Pazı Yemeği", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Diyet-Pazi-Yemegi-93.jpg", "date": "20.01.2024 07:27:48", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Diyet pazı yemeği, bol lezzetli, bol vitaminli ve bol şifalı, çok pratik bir diyet yemeğidir. Bol vitaminli diyet pazı yemeği mineral ve kalsiyum bakımından oldukça zengin bir besindir. Pazı kemiklerin ve dişlerin güçlenmesinde önemli bir rolü olan kalsiyum açısından çok zengindir. Eğer şeker hastalığınız varsa pazı, şekerin düzenlenmesinde de çok etkilidir. Kansere karşı koruma etkisi vardır, özellikle kolon kanserine karşı vücudu koruma özelliğine sahiptir. Antioksidan bakımından oldukça zengindir. Demir vitamini bakımından çok zengin olduğu için vücutta dolaşım sistemini güçlendirir ve en önemlisi de kansızlığı önlemektedir. Aynı zamanda idrar söktürür, idrar yollarında yanma varsa şikâyeti azaltır, ayrıca sinir sistemini de güçlendirir. Hamilelerin tüketmesi oldukça önemlidir. Bebekteki omurilik açıklık riskini azaltır, iştah açar ve hamilelikte en büyük problem olan kabızlığı giderir. Göz sağlığını da korumaktadır. Pazı yaprakları haşlanıp cilt yanıklarına, hemoroid üzerine konulduğunda ağrı ve sızıları önemli derecede azaltmaktadır.

Diyet pazı yemeği için gerekli malzemeler
Diyet pazı yemeği nasıl yapılır?

İlk önce pazıyı bol suda derince bir kap içerisinde güzelce yıkayın ve daha sonra ıspanakları doğrar gibi pazıları doğrayın. Soğanın kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olarak ince ince kıyarak, yemeği pişireceğimiz tencereye koyarak üzerine 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek orta ateşte soğanları güzelce kavurun. Diğer taraftan sarımsakların kabuklarını soyun. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine sarımsakları da doğrayarak biraz daha kavurun. Diğer taraftan domatesin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın ve tencerenin içerisine ekleyerek tüm malzemeleri kavurmaya devam edin. 1-2 dakika sonra doğradığımız pazıları da ekleyip iyice karıştırın. Ocağın altını kısarak tuzunu ekleyin. Kısa bir süre sonra pazılar suyunu bırakacaktır. Suyunu bıraktığında bulguru ekleyip karıştırın ve kısık ateşte bulgurlar pişene kadar pişirin. Kısık ateşte pişirdiğimiz için diyet pazı yemeği su istemeyecektir. Fakat ocağın altını tamamen kısmadığınız durumlarda suyu çok çabuk bitip, su eklemeniz gerekebilir. 10-15 dakika sonra bulgurların pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer bulgurlar pişmemişse yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Bulgurlar piştiği zaman ocağın altını tamamen kapatabilirsiniz. Tabağa alarak yanında sade yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }