{ "title": "Bulgurlu Pazı Sarması", "image": "https://www.pazi.gen.tr/images/Bulgurlu-Pazi-Sarmasi-56.jpg", "date": "20.01.2024 17:34:55", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Bulgurlu Pazı Sarması, Pazı, ıspanak ailesinden olan bir sebze türüdür. Sindirime oldukça yardımcı olması ile de bilinir. Kış aylarında bulunur ve birbirinden farklı şekillerde yapılır. Sarması, yumurtası, kavurması ve salatası yapılarak tüketilir. Aralarında en çok tercih edileni sarmadır. Sarmanın Türk mutfağındaki yeri apayrıdır. Türkiye'de neredeyse her yörede yapılır. Her yörenin kendine özgü bir sarma çeşidi bulunur. Örneğin İç Anadolu'da kuru sebze kullanılarak dolma yapılırken Karadeniz bölgesinde ise daha çok karalahana ve pazı dolması çeşitleri yaygındır. Pazı yaprağından yapılan sarma en az üzüm yaprağı ile yapılan sarma kadar lezzetli olur.